Rock Torhout: twintig jaar na de allerlaatste editie

06/07/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 05/07/18 om 12:42

Op 4 juli 1998, twintig jaar geleden, viel het doek over Rock Torhout. Die laatste editie was er gene van de grote dagen, want headliner The Verve zegde af, de festivalmotor sputterde als nooit tevoren en Herman Schueremans wou met Rock Werchter almaar meer soloslim spelen. "Ik zal er geen doekjes om winden", zegt Noël Steen, destijds met Monique Vandromme het tweespan dat Rock Torhout trok. "Herman heeft het niet eerlijk gespeeld. We werden met ons Torhoutse festival in de zak gezet. Maar wees gerust: ik lig er niet wakker van. Ik ben volstrekt gelukkig."

Dat geluk heeft Noël, intussen 64 jaar, gevonden bij zijn huidige vrouw Saar Deneire (43) en hun twee dochtertjes Luna (11) en Noa (8), waarmee hij op het einde van de Lichterveldestraat in Torhout woont. Een huis met een gigantische tuin, vlak naast de spoorweg. We vallen binnen tijdens het verjaardagsfeestje van Noa, met tropisch warme zweminstuif - neen, dank u, geen zwembroek bij - en heerlijke, vers gebakken, ambachtelijke oliebollen - heel graag. Noël heeft ook nog twee volwassen zonen, Vincent (42) en Robin (34).
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!