Roberto Pakal uit Middelkerke brengt eerbetoon aan David Bowie

14/01/18 om 08:30 - Bijgewerkt om 08:29

In het derde seizoen van The Voice van Vlaanderen was hij de vreemde eend in de bijt, maar Roberto Pakal wist de kijker echter te overtuigen. De zanger uit Middelkerke zong het uit tot in 'The Battles' van de talentenwedstrijd. De bekende keelzang waarmee hij de jury imponeerde, is intussen televisiegeschiedenis. Ook nu het VTM-sprookje gaan liggen is, blijft de charismatische zanger zijn pijlen op de muziekwereld richten.

Medisch gezien was Roberto Pakal niet meteen in de wieg gelegd om een zangcarrière uit te bouwen. "Ik had een ernstige longziekte toen ik 5 jaar was. Na een verblijf van 6 maanden in het Zeepreventorium in Wenduine raakte ik er weer bovenop. Mijn excentriek stemgeluid achtervolgt me al mijn hele leven. Sinds mijn kinderjaren heb ik een zware stem. Het geeft mij een unieke klankkleur. In de kraamkliniek kon je mij wellicht herkennen uit de duizend", lacht Roberto. Zijn gezondheid zal hem nog zijn hele leven achtervolgen, maar de zanger laat zich niet uit zijn lood slaan.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!