René Steelant uit Assebroek te zien in Hotel Römantiek

René Steelant werd ingeschreven door zijn kleinkinderen voor Hotel Romantiek. © GF
Redactie KW

De 73-jarige René Steelant uit de Pioenstraat is één van de 26 vrijgezellen in het VIER-programma Hotel Römantiek.

Het waren de kleinkinderen van René die het idee hadden om hun grootvader, die al 13 jaar weduwnaar is, te laten inschrijven voor het programma. Ze konden hun mama aansporen hun opa in te schrijven.

“Ik was één van de 600 kandidaten die zich ingeschreven voor dit programma”, vertelt René. “Het ging om 400 vrouwen en 200 mannen. Uiteindelijk mochten er nog slechts 26 kandidaten overblijven: 13 mannen en 13 vrouwen. Na selecties kreeg ik te horen dat ik er bij was en mee mocht naar Hotel Römantiek.”

Portugal

“In oktober vorig jaar reisden wij met alle kandidaten naar Portugal. Het ging om een twaalfdaagse reis waarbij er tien dagen gefilmd werd, van ‘s morgens aan het ontbijt tot 22 uur ‘s avonds. Er werden acht afleveringen ingeblikt waarvan wij vorige week samen met de pers de eerste aflevering mochten bekijken”, gaat René Steelant verder.

“Ik ben bijzonder tevreden over de begeleiding die we kregen. Ik weet nu eens hoeveel uren opnames er nodig zijn om een aflevering te maken. Vaak moesten heel wat zaken opnieuw worden opgenomen tot ze tevreden waren over het resultaat.”

“Tien dagen gevolgd met camera en microfoon, het was wennen”

“We waren dan ook allemaal bijzonder verrast toen wij de eerste aflevering zagen,” bekent René. “Die was vooral bedoeld om alle 26 kandidaten voor te stellen.”

“Ik moest er toch aan wennen om tien dagen gevolgd te worden door een camera en een microfoon. Maar die belevenis kunnen ze mij alvast al niet meer afnemen. Wij zijn door prachtige Portugese dorpjes gereden, het was een heel mooie regio. In het hotel waren er geen andere gasten.”

Zwijgplicht

“Op die manier kon er ook niets uitlekken naar de buitenwereld want zelf hebben wij met alle kandidaten zwijgplicht tot na de afloop van het programma. Al zal het vanaf nu zeker moeilijker worden als iedereen plots weet dat je deelnemer bent aan het programma. Maar ik hou tot na die acht afleveringen de lippen stijf op elkaar, zelfs voor de eigen familie“, verzekert René die dertien jaar geleden zijn vrouw na een ziekte verloor en steeds voor haar gezorgd heeft.

René heeft tijdens zijn hele beroepscarrière nooit meer dan twee werkgevers gehad. Hij was eerst vertegenwoordiger voor een Duits bedrijf en was later nog autocarchauffeur bij Albion Tours uit Zeebrugge. (SR)

Hotel Römantiek is elke donderdagavond te zien op Vier.