Raymond van het Groenewoud scoort grootste hit in jaren dankzij Tourist LeMC

Het is niet de eerste keer dat de ingeweken Bruggeling samenwerkt met iemand uit het Antwerpse rapmilieu. © Cy Leong
Redactie KW

De single ‘Spiegel’ komt op twaalf binnen in de Ultratop 50 Singles en is de hoogste nieuwkomer.

Met zijn debuutalbum ‘En Route’ haalde Tourist LeMC een ongekend succes. Met deze cd staat hij ondertussen maar liefst 186 weken (!) in de Ultra Top 200 Albums. Deze langspeler ging ondertussen al meer dan 40.000 keer over de toonbank, goed voor dubbel platina. Het leverde de Antwerpse stadstroubadour met de singles ‘Koning Liefde’, ‘De Troubadours’, ‘En Route’ en zijn grootste meezinger tot nu toe ‘Horizon’ (liefst meer dan 4,3 miljoen views op YouTube) ook ferme hits op.

Op donderdag 8 november treedt de carrière van Tourist LeMC in een volgende fase. Dan verschijnt zijn langverwachte nieuwe album. Eén van de prijsbeesten op deze cd wordt de eerste single ‘Spiegel’. Op dit nummer gaat Tourist LeMC een duet aan met Raymond van het Groenewoud, die hiermee zijn grootste hit in jaren beet heeft. De stempartijen tussen beiden blijken trouwens uitstekend met elkaar te accorderen.

Het is niet de eerste keer dat de ingeweken Bruggeling samenwerkt met iemand uit het Antwerpse rapmilieu. Vorig jaar gaf hij ‘Bonestaakdans’ prijs, een single van zijn plaat ‘Allermooist op aard’, waaraan Slongs Dievanongs haar stembanden leende.

(svv)

https://www.youtube.com/watch?v=57Mdjj3FA8k