Radio 2 West-Vlaanderen zendt voor het eerst uit vanop nieuwe locatie

Nico Blontrock kreeg de eer om het eerste ochtendblok op Radio 2 vanuit Track aaneen te praten. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Maandagmorgen liep de eerste uitzending van Radio 2 West-Vlaanderen vanuit de gloednieuwe studio in het vernieuwde Muziekcentrum Track. De omroep is na 14 jaar en 3,5 maanden opnieuw aanwezig in het centrum van de stad.

Na 35 jaar aan de Rijselsestraat 36, 25 jaar aan het Conservatoriumplein 1 en 14 jaar aan de Doorniksesteenweg 214b keert Radio 2 West-Vlaanderen terug naar het centrum. Maandagochtend zond de omroep voor de eerste keer uit in hun gloednieuwe studio in het vernieuwde Muziekcentrum Track.

“We zitten opnieuw dichter bij onze luisteraars”, aldus presentator Nico Blontrock (54), die het ochtendblok voor zijn rekening neemt. “Radio is eigenlijk een speeltuin maar dan in de meeste positieve zin van het woord. Het contact en de band met de luisteraar is voor mij erg belangrijk. Het is een pluspunt en een nieuw elan dat we hier opnieuw zitten. De ultieme ambitie is nog zichtbaarder te worden voor de luisteraars.”

Radio 2 West-Vlaanderen zendt voor het eerst uit vanop nieuwe locatie
© JVGK

“Het is een mooi geheel geworden. Mooi meubilair en mooie werktafels ook. Hier en daar nog een klein accentje voor de verlichting en we zijn er. Het wordt prettig en aangenaam werken”, aldus presentator Herbert Verhaeghe. “De voorbije weken waren erg druk met overleg over en voor de technische installaties en het uittesten van de montagestudio, de luistercellen en de nieuwe studio“, zeggen Georges Vriesacker, verantwoordelijke Labo Radio, Geert Van Acker als technisch coördinator voor West- en Oost-Vlaanderen en Wim Ermens van Projecten. Wim regelt alles wat er technisch in de studio’s gaande is. Ronny Verduyn tekent present als Systeem Ingenieur.

Het team van Radio 2 met Nico Blontrock, Bart Segers, Georges Vriesacker, Ronny Verduyn, Herbert Verhaeghe (half verscholen), Tony Vandehende, Wim Ermens, Jens Lemant en Geert Van Acker.
Het team van Radio 2 met Nico Blontrock, Bart Segers, Georges Vriesacker, Ronny Verduyn, Herbert Verhaeghe (half verscholen), Tony Vandehende, Wim Ermens, Jens Lemant en Geert Van Acker.© JVGK

https://www.youtube.com/watch?v=t7GrRAAsFdg