Qmusic geeft in Oostende het startschot voor een zomer vol muziek

Qmusic Dj's Wim Oosterlinck, Heidi Van Tielen en Sam Debruyn klaar voor een zomer vol muziek.
Redactie KW

Als we zomer in Oostende zeggen dan zeggen we meteen ook Q-Beach House. Zaterdag openden de Qmusic Dj’s voor de elfde keer de deuren van het Q-Beach House.

Dat deden ze met een wedstrijd op een obstakelparcours. Het startschot werd gegeven door burgemeester Johan Vande Lanotte. Ook Natalia was er, zij opende het Q-Beach House met het eerste optreden. De hele zomer lang zal Qmusic opnieuw live radio maken van op het strand ter hoogte van de Kemmelbergstraat in Oostende.

Deze zomer zijn er al zeker vier Sunset Concerten, de namen worden op een later tijdstip bekend gemaakt. Er komen heel wat nationale en internationale topartiesten langs. Qmusic Dj Wim Oosterlinck kwam als eerste aan tijdens de wedstrijd. “Ik heb wat geluk gehad met de golven”, lacht Wim. De Qmusic Dj’s werden een eind in zee gedropt en moesten al zwemmend het strand bereiken. “Weet je… hier radio maken voelt helemaal niet als werken. Het voelt eerder als vakantie. Wie wil nu niet werken met uitzicht op het strand en de zee en op ons schitterend terras?”

Het Q-Beach House staat deze zomer volledig in het teken van surfen. De radiostudio bevindt zich opnieuw op de eerste verdieping van de Lifeguard Tower, waar de Qmusic-dj’s een hele dag live radio maken van 6 uur tot 22 uur met uitzicht op de zee. Aansluitend aan de radiostudio is er het podium voor de optredens van de vele artiesten die langskomen. Verder is er overal in het Q-Beach House wel iets te beleven. Op het terras kunnen de luisteraars terecht voor een hapje, een drankje en (live) muziek, onder de radiostudio kan jong en oud zich komen uitleven op de ‘Q-Wipeout’ waarbij het de bedoeling is om zo lang mogelijk te balanceren op een surfplank. Daarnaast wordt het weekend elke vrijdag goed ingezet met een dj-set tijdens ‘Thank God it’s Friday’.

Weetjes

Het Q-Beach House is 36m breed en 60m diep. Het hoogste punt van de studio is 5,5 meter hoog. Er hebben zo’n 71 mensen aan de opbouw gewerkt. Er werd een record van maar liefst 2400 ton zand verplaatst en er waren 35 grote transporten nodig voor de opbouw. Vorig jaar waren er in totaal 250.000 bezoekers. Tijdens de zomer zullen er 120 studenten aan het werk zijn, verspreid over 2 maanden.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier