Preuteleute trekt er de stekker even uit (na nog één optreden in de Vooruit)

20/12/17 om 14:09 - Bijgewerkt om 15:43

Voor ze aan een sabatjaar beginnen, brengen we ook graag de (voorlopig) laatste zaalshow "Anology" uit op DVD, opgenomen eind 2016 in cc Het Perronm te Ieper

Preuteleute trekt er de stekker even uit (na nog één optreden in de Vooruit)

Alain en Ook Alain speelden hun première in De Grote Post. © MF

Preuteleute ontstond in 2002 als een cabaret-duo. In 2005 kwam hun eerste album uit waarmee ze een bekend randfenomeen werden in West-Vlaanderen. In 2006 transformeerde Preuteleute in een volwaardige muziekgroep en ze brachten het jaar erop hun tweede cd uit. Het wervingsgebied voor fans stopte ook niet langer aan de taalgrens tussen West- en Oost-vlaanderen.

Eind december 2013 stelden ze hun eerste avondvullende theatershow 'Un-butt-plugged' voor in Kursaal Oostende. Maar daar stopte het verhaal niet. In 2016 volgde de dubbel LP "Anology' uit. Een unieke verzameling van de - laten we eerlijk blijven - vuilgebekte - kleinkunst die de heren door de jaren heen verzamelden, brachten en verspreidden, aangevuld met een paar pareltjes uit het prille begin van hun samenwerking.

En Alain en OokAlain zouden 'zichzelf' niet zijn als dit niet gepaard ging met een feestje. Vrijdag 22 december spelen ze nog één keer in Vooruit, Gent, voor een allerlaatste keer Anology. Een voorlopig laatste keer samen op het podium voor lange tijd, want daarna gaan Alain en OokAlain even hun eigen weg.

De DVD ligt vanaf januari in de winkels, maar is nu al te verkrijgen via de webshop van de groep.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!