Preuteleute pakt het groots aan en speelt voor 4.000 man in de Versluys Dôme in Oostende

De Verluys Dôme vormt op zaterdag 15 februari 2020 het decor van 'Nog ene Kè', de theatershow van Preuteleute. © JRO
Redactie KW

Na het Kursaal in Oostende, het MEC Staf Versluys in Bredene en De Zwerver in Leffinge, goed voor samen bijna 3.000 tickets, speelt Preuteleute ‘Nog ene kè’ in de Versluys Dôme in Oostende.

Het opzet van Preuteleute was om op 25 januari 2020 ‘Nog ene kè’ in het Kursaal in Oostende te staan. Dat was buiten de fans gerekend. Op amper 36 uur waren alle 2.000 zitjes in het Kursaal bezet. In samenspraak met organisator Comedyshows.be werd besloten om een wachtlijst aan te leggen voor de mensen die geen tickets konden bemachtigen. Die wachtlijst liep al snel op tot 700. Sebastien Dewaele en Tom Vanryckeghem besloten om er nog een show bij te doen. Dit keer, een week eerder, op zaterdag 18 januari 2020 in het MEC Staf Versluys in Bredene, die een zaal heeft met een capaciteit van 450 stoelen. Mensen die zich hadden ingeschreven op de wachtlijst kregen de eerste kans om tickets aan te kopen. Nog voor de tickets in vrije verkoop gingen werd ook het Staf Versluyscentrum volledig uitverkocht.

De wachtlijst dikte verder aan waarop de twee komieken beslisten om nog een show te geven, deze keer werd geopteerd voor De Zwerver in Leffinge. Ook daar waren mensen die graag het duo aan het werk wilden zien, eraan voor de moeite. De 350 beschikbare tickets waren in een mum van tijd de deur uit. Ondertussen telt de wachtlijst zo’n 5.000 mensen.

‘Nog ene kè’

Bijgevolg werd beslist om ook ‘Nog ene kè’ in de Versluys Dôme, de basketbaltempel van BCO, hun theatershow te brengen. Het komisch duo Sebastien Dewaele en Tom Vanryckeghem zal in alle waarschijnlijkheid ook de Versluys Dôme uitverkopen, goed voor maar liefst 4.000 tickets. Wie geen ticket kon bemachtigen voor de voorstellingen in het Kursaal, MEC Staf Versluys of De Zwerver, kon zich inschrijven op een wachtlijst. Dinsdagavond kregen de mensen die op die wachtlijst stonden een mailtje met de aankondiging. De teller stond net voor de aankondiging woensdagmorgen voor de Versluys Dôme op 1.400 verkochte tickets. Het hoeft waarschijnlijk niet gezegd dat Preuteleute waarschijnlijk voor maar liefst 4.000 man zal mogen spelen op zaterdag 15 februari 2020.

“Dit overtreft onze stoutste dromen”, vertellen Alain en Ook Alain. “De bedoeling was om een jaar op voorhand aan te kondigen dat we in het Kursaal zouden staan zodat we in een jaar tijd de zaal toch zouden kunnen uitverkopen. Het liep wel even anders. Nooit hadden we gedacht dat er een stormloop zou volgen voor tickets voor de show. Eigenlijk hebben we nog niets moeten doen en verkochten we zo al bijna 5.000 tickets in totaal. De show zit zelfs nog niet in elkaar. Nu we weten dat we voor zoveel mensen onze theatershow gaan mogen brengen, zorgt dat uiteraard voor de nodige ‘gezonde’ stress.”

Titel goed gekozen

“Wat de oorzaak is van de stormloop? Waarschijnlijk zal het feit dat we twee jaar geleden onze laatste optreden gaven daar wel iets mee te maken hebben. Daarnaast denken de mensen dat we met ‘Nog ene Kè’ ook letterlijk de laatste keer gaan optreden. We hebben de titel dus goed gekozen. Hoe dan ook, het wordt prachtig om te mogen optreden in een prachtige zaal als deze basketbaltempel”, besluit het duo.

De zaal zal volledig omgebouwd worden tot theaterzaal. “In de Versluys Dôme worden gewoonlijk geen concerten gegeven”, vertelt Pieter Dewulf van Comedyshows.be. “In het verleden werden hier wel al optredens gegeven door Natalia en Clouseau. We gaan ervoor zorgen dat de hele zaal ondergedompeld wordt in theatersfeer. Het podium komt aan het uiteinde van de zaal. Een stuk van de tribune kan volledig ingeschoven worden. Daarnaast werken we met zwarte doeken zodat de mensen op een zwarte muur kijken. In het midden komen extra stoeltjes, dat zal het totaal op een capaciteit brengen van maar liefst 4.000 stoelen. Ongezien!”

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier