Preuteleute ‘Nog ene kè’ in Kursaal Oostende

© JR
Redactie KW

Preuteleute, bestaande uit het Oostends komisch duo, Sebastien Dewaele (Alain) en Tom Vanrijckegem (Ook Aain), brengt op 25 januari 2020 hun gloednieuwe theatershow ‘Nog ene kè’ in Kursaal Oostende.

De titel van de show luidt niet voor niets ‘Nog ene kè’. Het komisch duo wou nog één keer in het Kursaal van Oostende optreden, en dan liefst voor een volle zaal. Het wordt geen theatertour doorheen West-Vlaanderen. Wie Alain en Ook Alain aan het werk wil zien bestelt dus best zo snel mogelijk zijn tickets. “Iedereen heeft wel een bucketlist, een lijst met dingen die je nog één keer wil gedaan hebben voor je sterft“, vertelt Sebastien Dewaele, die ook te zien is in ‘Eigen Kweek’ op één.

“Mensen die gezond zijn, zoals wij, hebben dat ook. Wij hadden graag nog één keer in het Kursaal opgetreden. Of dat het afscheid aankondigt van Preuteleute? Interpreteer het zoals je wil (lacht). Neen, we nemen geen afscheid, maar optreden in het Kursaal moeten en zullen we nog ‘minstens’ één keer doen.” Anderhalf jaar geleden gaven Sebastien en Tom hun laatste optreden. “We wilden een sabbatjaar, maar we wisten dan al dat we zouden terug komen met een theatershow, en dan liefst in het Kursaal. Het idee voor deze show ontstond tussen trappist zes en zeven”, lacht Tom Vanrijckegem.

“We liggen inderdaad al eventjes stil en tussen pot en pint vroeg ik aan Sebastien, enkele weken geleden, wat hij graag nog eens zou willen doen in zijn leven. Wat hij me antwoordde is niet meteen voor gevoelige lezers, maar het ging over benjispringen en iets met kwak opvangen (lacht). Sebastien stelde mij dezelve vraag en ik antwoordde hem dat ik graag nog ène ki zou willen optreden in het Kursaal van Oostende en achteraf naakt wil gaan zwemmen met een komkommer in me… aheum. De keuze was snel gemaakt met als gevolg dat we op 20 januari spelen voor een hopelijk volle zaal in het Oostendse Kursaal.”

De theatershow van Preuteleute gaat over bucketlists en andere zaken die je in een emmer doet. Over laatste en eerste keren, over en uit. Tickets zijn vanaf vrijdag 25 januari 2019 te koop via www.comedyshows.be.

(JR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier