Prestigieus concert in Schouwburg Kortrijk schuift op voor WK-gekte

Geen 25 jaar Begijnhofconcerten Jacques Coryn dus. Het aanpalende WK-dorp veroorzaakt volgens de organisatie en Schouwburg Kortrijk te veel hinder. © TVK
Redactie KW

Het jubileumconcert ’25 jaar Begijnhofconcerten Jacques Coryn’ kan vrijdagavond niet doorgaan in Schouwburg Kortrijk. De reden? De kwartfinale van de Rode Duivels op het WK tegen Brazilië. Het succesvolle WK-dorp op het Schouwburgplein zou het concert te erg storen.

Het concert, een organisatie van Marnixring Kortrijk Kleikop, was voorzien in Schouwburg Kortrijk. Maar dinsdag besliste de organisatie om het het prestigieuze concert uit te stellen omdat de uitzending van de wedstrijd Brazilië-België op groot scherm op het zelfde uur aanvangt. De ruim 3.000 verwachte supporters en het daarbij horend lawaai van toeters, bellen en luide muziek, zou te veel hinder veroorzaken.

“We zijn er ons van bewust dat dit uiteraard niet kan en hebben overleg gepleegd met de organisatie. Op korte termijn een andere locatie zoeken was niet mogelijk“, weet communicatieverantwoordelijke Dries Van Robaeys van Schouwburg Kortrijk. “Het zijn onvoorziene omstandigheden omdat de Belgen doorstoten naar de volgende ronde. We beslisten met het bestuur om het concert dan maar uit te stellen. In samenspraak met Schouwburg Kortrijk heeft het nu plaats op 27 september”, aldus voorzitter Bart Flamée van Marnixring Kortrijk Kleikop. De tickets blijven wel geldig.

Pikant détail: in hun persnota zegt de Marnixkring: ‘Op 6 juli, zelfde dag, hetzelfde uur heeft Stad Kortrijk een Rode Duivelsdorp opgericht op het Schouwburgplein’.Het Schouwburgplein staat echter al sinds de eerste wedstrijd van de Rode Duivels – op 18 juni – in het teken van Koning Voetbal. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier