Première van D’Ostendsche Revue

De koninklijke familie met piloot koning Filip, Albert en Paola, vertolkt door D'Ostendsche Revue.
Redactie KW

Vrijdag ging D’Ostendsche Revue in première met de veelzeggende titel ‘Doe moa geweune, wi!’.

De revue zorgt voor drie uurtjes amusement in ‘t Oostends, met alles erop en eraan. Tekstschrijvers Katrien Van Brabant en Rik Labeeuw, die ook regisseur is, zorgen samen met hun amateur-acteurs voor leuke teksten, schuine moppen, grappige scènes en een aparte terugblik op het Oostende van de voorbije maanden.

President van de VS

De acteurs kruipen niet alleen in de huid van enkele Oostendse schepenen zoals Claeys, Germonpré, Vandecasteele en Tommelein, maar ook van de leden van de koninklijke familie en de president van de Verenigde Staten.

Het is een traditie in de revue dat Kamiel Pulle (Patrick Dupon) en Tjeppen Krotte (Robert Duyck) op zoek zijn naar werk en daarbij de gekste toeren uithalen. Hun seksles in het basisonderwijs is in elk geval heel verhelderend. Ook de Oostendse politie, de verkeers- en parkeerproblemen en de bouw van het nieuwe zwembad komen ruim aan bod.

Liedjes met een ‘stek’

Het ballet van Allanah Weranga, die in CC De Grote Post van de trap viel en haar arm brak, zorgt voor veel ritme en kleur. Er worden leuke liedjes gezongen: gekende meezingers krijgen nieuwe teksten met een stek. De decors werden vervangen door mooie, geprojecteerde foto’s die bij de opening en de slotscène op een originele manier gebruikt worden.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier