Poppunt neemt organisatie van Westtalent over

19/12/17 om 14:52 - Bijgewerkt om 14:51

Minister van Cultuur Sven Gatz heeft Poppunt de opdracht gegeven om de provinciale rockwedstrijden over te nemen.

Poppunt neemt organisatie van Westtalent over

Sunflower won dit jaar nog Westtalent © a-SVV

Daarnaast blijft Poppunt jonge bands coachen en ondersteunen om volgende stappen te zetten in hun ontwikkeling.

Met de geplande overheveling van de persoonsgebonden bevoegdheden van de provincies was er ongerustheid ontstaan over het voortbestaan van rock- en popwedstrijden die door de provincies werden georganiseerd, bijvoorbeeld Rockvonk, Limbomania, Westtalent, De Zes en Oost.Best.

Minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) heeft Poppunt nu gevraagd die provinciale rockwedstrijden over te nemen. Hij maakt daarvoor uit de enveloppe van de overgehevelde provinciale enveloppes tot 2021 jaarlijks 250.000 euro vrij. "Die middelen dienen enerzijds om de organisatie van de wedstrijden blijvend mogelijk te maken, en anderzijds om te investeren in een bovenregionaal plan rond professionalisering van muzikaal talent", luidt het.

Minister Gatz: "De Vlaamse organisatie Poppunt krijgt daardoor ook betere mogelijkheden om aan talentontwikkeling te doen en jonge bands, dj's en producers te begeleiden en coachen die de sprong naar een professionele carrière willen wagen."

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!