Poperingenaren exposeren portretten in De Lovie

© MD
Redactie KW

Nog tot 22 september loopt in De Nieuwe Bankelinde, de geschenkenwinkel van De Lovie, een tentoonstelling met werk van de bewoners.

Onder de noemer ‘Face to Face: het portret uit de doeken’ vindt in De Lovie voor de derde keer een tentoonstelling plaats met werken van de bewoners. Birgit Provoost van De Lovie: “Artîlerie is het bruisend kunsteneiland van De Lovie, waar kunstenaars met een verstandelijke handicap een werk- en ontmoetingsplaats vinden. Het is ook een vrijplaats voor schilderen, etsen, animatiefilm, installaties, lino’s, muziek, dans en drama.”

Op de eerste verdieping van De Nieuwe Bankelinde, de geschenkenwinkel en toeristisch infopunt bij de ingang van De Lovie langs de Krombeekseweg 84, werd een sfeervolle galerie ingericht, waar het werk van deze kunstenaars wordt tentoongesteld.

Begeleider Sven Verhaeghe “De expo ‘Face to Face’ toont het portret in al zijn facetten. Heel wat kunstenaars uit Artîlerie kiezen de menselijke figuur als onderwerp. Een portret vertelt niet enkel het verhaal van de geportretteerde maar onthult vaak ook hoe de maker naar de geportretteerde keek. Via de personen die op hun werk afgebeeld staan, leren we ook naar de wereld van de kunstenaar kijken. Laten ze zich omringen door familie of vrienden? Zoeken ze liever het gezelschap van BV’s en ander bekend volk op? Of laten ze de personages uit de diepste roersels van hun fantasie ontspruiten?”. Andere begeleiders beeldende kunsten zijn Filip Decoster en Johan Vieren.

Op de expo ‘Face to Face’ is werk te zien van: Jean-Luc Detavernier, Eddy Quintens, Eric Debeer, Alain Deconinck, Elias Debrauw, Franky Lefever, Steve Seynhaeve, Jean-Pierre Lioen, Karel Bruynooghe, Ludo Vandamme, Marc François en Roland Bonny. Zij brengen werken in papier, schilderijen, boetseerwerk en linosneden. Marc François tekent vliegensvlug individuele portretten van de bezoekers.

De galerie is open van dinsdag tot zaterdag van 14 tot 18 uur.

(AHP/Foto MD)