Podi speelt acht keer stuk over menslievendheid

Met z'n elven staan ze dit keer op het podium bij Podi. © (Foto SB)
Redactie KW

Podi heeft haar jaarlijkse komedie klaar. ‘Dwaasheid heeft haar eigen recht’, heet het blijspel dat in première gaat op zaterdag 3 februari. Het stuk wordt niet minder dan acht keer gespeeld in Don Bosco.

In De Horizon verblijven mensen die zich in de maatschappij moeilijk kunnen aanpassen. De bewoners voelen zich daar echter wel goed en weten elk met hun talent de anderen gelukkig te maken. Dokter Demulder en verpleegster Magda kondigen een nieuwe bewoner aan, een weduwe die haar fortuin aan het goede doel wil schenken dat tot groot ongenoegen van de stiefkinderen. Niet haar fortuin maar haar uitzonderlijke persoonlijkheid boeien de bewoners van De Horizon.

Podi brengt met Dwaasheid heeft haar eigen recht een verhaal waarin vriendelijkheid en menslievendheid pal tegenover egoïsme staan.

Elf spelers

Regisseur van dienst is Stef Eecloo. Hij stond zelf nog op de planken bij KSMG, De Schaduw, Theater Platteau, Rembert en heel lang geleden ook nog bij het RAMtheater Roeselare. Sinds hij als regisseur aan de slag ging, mochten groepen als Arko en Podi al van zijn kunde genieten. In 2013 maakte hij bij Podi van Tartuffe, het gekende toneelstuk van Molière, een heel mooi spektakelstuk onder de naam Tiesten. Ook bij Moortdiner is Stef actief.

De regisseur probeert dit keer een ploeg van elf acteurs samenhouden. Het zijn Zoë Ver Eecke, Nele Sercu, Bernard Delbecke, Carine Vancompernolle, Luc Vanneste, Larissa Neyrinck, Brecht Vanneste, Ignace Vanhoorne, Lucie Leenaert, Christine Vanhaverbeke en Jean-Marie Lepouttere.

Trouw publiek

Podi kan al jaren rekenen op een zeer trouw publiek dat van het genre komedie geniet. Daardoor kan de groep dit stuk niet minder dan acht keer op de planken zetten. De voorstellingen vinden plaats in de thuishaven van Podi, zaal Don Bosco, op zaterdagen 3, 10, 17 en 24 februari om 20 uur, vrijdag 23 februari om 20 uur en op zondagen 4, 11 en 18 februari om 16 uur.

Tickets voor Dwaasheid heeft haar eigen recht kosten 8 euro, voor min twaalf 4 euro. Een deel van de tickets is echter al lang de deur uit. Podi hanteert een uitzonderlijk voorintekensysteem. Op 6 januari konden de toneelliefhebbers hun plaatsje al komen reserveren in de zaal zelf. De resterende zitjes kan men te pakken krijgen via de Podifoon op 0496-77.33.33 of via www.podi.be.

Meer info op www.podi.be.

(BCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier