Plakband palmt het Stationsplein in Roeselare in

Dieter Meeuws, Brecht Maes, Olivier Van Leynseele, Jasper Derluyn, Lander Vantorre, Laurent Dewilde en Janwillem Van Maele. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

Op zaterdag 22 september organiseren de enthousiastelingen van Pelzen vzw het muzikale evenement ‘Plakband’. Met dit initiatief willen ze de vernieuwde stationsomgeving nog eens extra in de verf zetten als de verbindende schakel tussen Krottegem én hun geliefde stad.

“Met onze acties rond de Andere Steenweg en de fierheid rond het nieuwe stationsgebouw hopen we terug op onze manier een positief signaal te geven”, verduidelijkt Dieter Meeuws. “We ervaren het telkens weer als een pure noodzaak om die verbondenheid nog maar eens te benadrukken. Het station werd in het verleden te vaak gezien als een muur die verdeeldheid opwekte. Daarom gingen we op zoek naar iets toegankelijks waarmee we de verschillende stadsgedeelten konden samenbrengen. We hebben die verbindende factor trouwens ook doorgetrokken in de line-up. In de eerste plaats klinkt de muziek die avond door boxen die speciaal ontworpen zijn om the reggaesound nog beter te voelen. De overdaad aan bassen maken van het optreden een ware totaalbeleving. Ook voor de andere muziekstijlen wordt die avond gebruik gemaakt van zo’n boxen wat op zich heel uniek is. Ze zijn op een speciale manier gepositioneerd en de artiesten hebben ze vaak zelf vorm gegeven. Dit concept vindt plaats onder de brug van het station wat als symboliek kan tellen”, weet Dieter. Het festival wordt volgens de organisatoren een evenement, dat heel laagdrempelig is en helemaal gratis. “Er zal één drankstand zijn maar voor de rest werken we samen met de omliggende horecazaken en nodigen het publiek tijdens en tussen de verschillende sets uit om een hapje te nuttigen in die eetgelegenheden. Samenwerken is één van onze belangrijkste doelstellingen.”

Programma

Reggae & Dub-Up is om 12 uur de opener. Om 14 uur neemt de Limburgse DJ ‘Driftbui’ het heft in handen om daarna het roer achtereenvolgens door te geven aan de Roeselaarse DJ’s SNS, JazzDee, Carista uit Nederland, Mr Thing en als headliner krijgen we om 23 uur DJ Habibi Funk. Voor de afterparty mag je langsgaan in de Saint-Georges.

Het evenement Plakband is een initiatief van Pelzen vzw in samenwerking met Stad Roeselare, De Andere Steenweg & Krottegem, Kop van de Vaart en District of Creativity. (Koen Kerkaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier