Paul Van Damme uit Loppem stelt nieuw boek 'Propaganda in België' voor

08/04/18 om 10:00 - Bijgewerkt op 05/04/18 om 10:16

Op maandag 16 april wordt in de bibliotheek in Zedelgem het boek 'Propaganda in België (1934-1951)' voorgesteld. De auteur, de Loppemse historicus Paul Van Damme, is gefascineerd door de kracht van propaganda. "Als mensen zicht krijgen op hoe propaganda werkt zijn ze beter geplaatst om opinies een juiste plaats te geven en om fake nieuws van echt nieuws te onderscheiden."

Historicus Paul Van Damme - geschiedenisleraar en communicatiecoördinator bij Ter Groene Poorte in Brugge - is al langer gefascineerd door allerlei vormen van propaganda en politieke communicatie. Vooral communicatie aan de hand van spotprenten, pamfletten en vlugschriften wekt zijn interesse. In 2011 bracht hij samen met Stijn Van de Perre het boek 'zonder woorden' uit. De publicatie bracht de geschiedenis van België aan de hand van tientallen spotprenten. "In 2013 publiceerde ik 'vriend over vijand' waarbij diverse facetten van de eerste wereldoorlog geduid werden aan de hand van spotprenten van wel honderd jaar oud."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!