Marc Denys
Marc Denys
Gepassioneerd mollenvanger uit Handzame
Opinie

25/03/18 om 22:03 - Bijgewerkt om 23:24

"Pascale lijkt me voorlopig het meest verdacht!"

'Durven is even de grond onder je voeten verliezen. Niet durven is je leven verliezen', maar toch denk ik dat Kierkegaard zou passen voor de eerste opdracht waar Gilles De Coster onze 10 kandidaten aan blootstelde. Levend begraven worden in een Mexicaans niemandsland, er zijn fijnere manieren om een zondags Mol-avontuur mee aan te vangen!

"Pascale lijkt me voorlopig het meest verdacht!"

Opdracht 1: begraven bij Mineral de Pozos

"Pascale lijkt me voorlopig het meest verdacht!"

(5.000 euro te winnen; 1.750 euro gewonnen)

Vooraf stelde iedereen zich de vraag of priester Pieter Delanoy uit Assebroek De Mol wel kon zijn, maar al tijdens de eerste opdrachten deed hij zich enkel positief opmerken. Vijf duo's dienden zich afzonderlijk te bevrijden uit hun graven door middel van puzzels: Pieter was gekoppeld aan Bahador, Lloyd uit Avelgem vormde duo met Kelly en Jeffrey deed dit met Channy.

Het waren deze zes die het geld opleverden voor de groep. Pascale uit De Haan en Katrien faalden jammerlijk en zich echt inzetten, nee daar kon je ze niet van verdenken. Joke uit Tielt en Steve speelden voor maar liefst 2.500 euro, maar kunnen de verzachtende omstandigheid inroepen dat ze de hulp van de anderen nodig hadden. Die kwam er, maar net buiten tijd.

Verdacht na deze opdracht: Katrien en Pascale die echt niet hun best deden en ook wel Steve en Joke, die door de Mol het hoogste bedrag toebedeeld kregen (en het niet-slagen op de anderen kunnen steken).

Opdracht 2: de Mariachi-stoet

"Pascale lijkt me voorlopig het meest verdacht!"

(4.000 euro te winnen; 2.000 euro gewonnen)

Channy en Bahador mogen Mariachi-versies van bekende klassiekers herkennen om te eindigen met een kippenjacht in een arena. Beiden hebben schrik van het pluimvee, wat hun opdracht doet mislukken. Dierenarts Joke en psychologe Kelly falen in een dominosteentjesopdracht, Jeffrey, Lloyd en Katrien basketten 1.000 euro bij elkaar en het West-Vlaams duo Pieter en Pascale spelen samen met Steve het Wie-ben-ik-spel, ook al met gunstig resultaat, 1.000 euro in de pot!

Verdacht na deze opdracht: marineofficier Pascale twijfelt toch wel heel lang om haar antwoord te geven (Pamela Anderson)!

Opdracht 3: afdaling van het klif San Miguel de Allende

"Pascale lijkt me voorlopig het meest verdacht!"

(5.000 euro te winnen; 3.000 euro gewonnen)

Verdacht na deze opdracht : Bahador, Lloyd, Jeffrey en Joke haalden als enigen geen geld binnen, maar...de West-Vlaamse dierenarts sleepte wel de cliffhanger in de wacht door als snelste af te dalen! Die cliffhanger... daarover straks meer!

6.750 euro verdiend en dat na slechts 1 aflevering: de Mol laat zich blijkbaar in de luren leggen, maar wie laatst lacht, best lacht... Gilles De Coster meldt dat het tijd is voor de eerste eliminatieproef en na zo'n korte kennismaking vormt deze altijd een beetje een loterij. Bovendien was het dan nog een ex aequo, de snelste tijd bepaalde wie het rode scherm kreeg. Het betekende een afscheid voor de 39-jarige psychologe Kelly uit Laarne.

Maar dan moest de aap uit de mouw nog komen... Dierenarts Joke kreeg de omslag overhandigd in aanwezigheid van de 8 overige kandidaten en ondanks dat iemand vroeg om hardop de boodschap te lezen, hield ze de info voor zich om... opeens weg te lopen van de groep en vervolgens in een auto te kruipen!

Mag Joke in een volgende aflevering strijden voor een vrijstelling, aan haar gezicht kun je afleiden dat de inzet hoog zal zijn voor haar! Volgende week weten we ongetwijfeld meer!

Mollengroetjes,

Marc

Nog meer info vinden jullie in de Mollengroep op facebook: https://www.facebook.com/groups/Mollengroep/

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!