Parsidance opent de festivalzomer in Roeselare

De voorbereidingen voor Parsidance zijn volop aan de gang, zaterdag is het zover. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

Op zaterdag 14 april wordt voor de zesde keer Parsidance georganiseerd op de Scoutsterreinen van Scouts Parsifal Rumbeke in de Koestraat. Deze officieuze opener van de festivalzomer groeit jaar na jaar. Er wordt gemikt op een 3.000-tal bezoekers.

“Er is nu al 75 procent van de kaarten verkocht”, vertelt Tim de Bree, medeoprichter van het festival. “Er bestaat een kans dat Parsidance uitverkocht raakt, waardoor we nu al kunnen spreken van een recordeditie. Het weer belooft alvast veel goeds met zomerse temperaturen. Daarnaast hebben we met ons nieuw podium, waar hiphop, funk, soul en urban de boventoon zullen voeren, meer muzikale variatie. Voeg daar de democratische drankprijzen, 1,80 euro voor een pintje, aan toe en zo zal Parsidance vermoedelijk ook dit jaar weer een schot in de roos zijn.”

Zoals ieder jaar mogen de aanwezigen enkele klinkende namen verwachten. Dit jaar is dat onder andere Sam Divine, een vrouwelijke Britse deejay gelinkt aan het wereldbekende label Defected in the House, die al de halve wereld heeft afgereisd om sets te verzorgen. Zij zal op één van de vier podia, de Bunker, haar set brengen.

Alice in Dixieland

De revelatie vorig jaar was echter Dixieland, een uniek concept waarbij mensen konden fuiven tussen de toiletten. Ook dit jaar keert Dixieland terug.

“De insteek met Dixieland was om wat extra sfeer te scheppen tussen de toiletten. Na het succes van vorig jaar, hebben we de hoofden bij elkaar gestoken om Dixieland dit jaar nog unieker te maken,” vertelt Ruben Huysentruyt, bezieler van dit project. “Dixieland wordt dit jaar gezien als een volwaardig podium met eigen bar én een eigen thema: Alice in Wonderland. Er komen twee grote ingangsdeuren van een drietal meter groot, een glijbaan, inkleding met grote bloemen en andere coole gadgets om deze stage zo sprookjesachtig mogelijk in te kleden. Qua muziek zal er vooral sfeermuziek gedraaid worden, afgewisseld met een uurtje eighties. Vanaf 21 uur zullen er wat hardere platen door de boxen gejaagd worden. Naast optredens van lokaal deejay-talent zal het voor de feestvierder nu ook mogelijk zijn om zijn of haar kunsten te tonen. Er wordt namelijk een karaokebar voorzien waar rond 16 uur het zangtalent van het Dixielandpubliek zal kunnen bovengehaald worden.”

Al wie zich Idool 2018 waant, mag zijn tickets dus zeker niet vergeten te bestellen. Het is nog steeds mogelijk om online kaarten in voorverkoop aan te kopen aan 20 euro. Aan de deur betaal je 25 euro. De deuren openen om 11 uur en sluiten om 1.30 uur.

(TP)

De volledige line-up is terug te vinden op de website www.parsidance.be.