Parkpop Oostkamp: het succes van een gratis festival

Bestuur Parkpop: Isabelle Constant, Kevin Claeys, Frederik Teerlinck, Stijn Degrande, Toon Meuleman, Gregory Delbeke, Nico Ide, Nicolas Mahieu. Afwezig door ziekte: Alain Mahieu
Redactie KW

Op de nieuwjaarsreceptie van Parkpop -het gratis festival dat jaarlijks plaats vindt in augustus in Oostkamp- werd er terug geblikt op de editie van 2018. Dat was de meest succesvolle tot nu toe, maar er werd vooral vooruitgekeken naar dit jaar. In 2019 staat er opnieuw een muzikale tweedaagse gepland met voor elk wat wils.

De editie Parkpop 2019 start op vrijdag 16 augustus met de 10de Parpopa kwis. Zaterdag 17 augustus is een festivaldag voor de rockliefhebbers en 18 augustus is er een familiedag.

Het was voorzitter Frederik Teerlinck die de editie van ParkPop 2018 kort evalueerde. “Dit was zonder twijfel de meest succesvolle editie in de geschiedenis van ParkPop. De ParkPopKwis was op enkele weken tijd uitverkocht, de rock-dag op zaterdag was de beste dag ooit naar omzet toe en toen moesten we nog beginnen aan de hoofddag op zondag. Die werd, onder meer dankzij een publiekstrekker als Gers Pardoel, een ware overrompeling en voor de eerste keer in de geschiedenis moest de ingang tijdelijk afgesloten worden wegens een volzet terrein.”

“Het was een heel hectische dag, maar alles verliep uiteindelijk goed en we kunnen dan ook heel tevreden terug blikken op de voorbije editie. Ook op financieel vlak was het een zeer goede editie voor ParkPop, waardoor we dit jaar extra veel goede doelen kunnen steunen. Maar liefst 6 goede doelen mogen binnenkort een cheque van 500 euro verwachten: Steunpunt kinderepilepsie, ‘t Valkennest, de MUG-heli, Xmas-4-all, Doof & Jong en kinderkankerfonds Brugge.”

Het bestuur van Parkpop is al volop aan het werken aan de editie van Parkpop 2019 en daarbij komt de vraag naar boven hoe ze zullen omgaan met het nog steeds groeiende succes van ParkPop. Er zijn immers de beperking van de capaciteit en de beschikbare ruimte van het Beukenpark in Oostkamp om rekening mee te houden. ” Bij onze evaluatie werd vrij snel besloten om door te gaan als gratis festival in het Beukenpark. Deze unieke locatie heeft zeer veel troeven en we zijn momenteel geen vragende partij om te verhuizen. We nemen enkele kleine maatregelen om te zorgen dat het voor de bezoekers comfortabel blijft en zullen de situatie de volgende jaren opnieuw evalueren. Verder zien we weinig redenen om iets te veranderen aan het succesvolle concept van ParkPop.” weet een tevreden voorzitter te vertellen.

Programma

Het bestuur heeft terug hard gewerkt om een evenwichtig programma op te stellen zonder afbreuk te moeten doen aan het concept dat al jaren werd toegepast. De eerste namen werden op de nieuwjaarsreceptie bekend gemaakt. Op zaterdag wordt de aftrap gegeven door de Tribute band Fuzz Top uit Frankrijk en later op de dag is er een optreden van Red Zebra uit Brugge. Op zondag komt L.A. Vation uit Amerika langs.

Om het toch iets spannender te maken wordt vanaf maandag iedere dag een nieuwe naam bekend gemaakt via de website van Parkpop en hun sociale media.

Nieuwe voorzitter

“Ik moet nog iets meedelen.” Met deze woorden kondigde voorzitter Frederik Teerlinck het laatste item van zijn nieuwjaarsspeech aan. “Het is de laatste keer dat ik als voorzitter op de nieuwjaarsreceptie zal zijn. Na 18 jaar vind ik dat het tijd is om mijn taak als voorzitter te beëindigen en de fakkel door te geven aan Kevin Claeys. Hij neemt de taak van voorzitter op vanaf volgend jaar. Hij zal daarin bijgestaan worden door Stijn Degrande die bij het aantreden van de nieuwe voorzitter de functie van ondervoorzitter op zich neemt. Hij werd ondertussen wel opgenomen in het bestuur van Parkpop en draait reeds volop mee bij de organisatie van de editie 2019.”

Voor de Kevin Claeys is het opnemen van het voorzitterschap geen overhaaste keuze. ” Ik maak al meerdere jaren deel uit van de bestuur groep en toen de vraag van Frederik kwam om op zoek te gaan naar een opvolger is bij mij het idee gegroeid dat we dit binnen de eigen groep vrienden van Parkpop moesten gaan zoeken. Tot nu toe was ik verantwoordelijk voor de logistieke uitwerking van Parkpop, fysieke marketing en de organisatie van de opbouw. Nu komt er een heel ander takenpakket op mij af maar ik kan nog een jaar in mijn nieuwe taak groeien en daarbij krijg ik veel steun en hulp van de andere bestuursleden.”

“Voor de financiële kant zal ik kunnen rekenen op mijn nieuwe ondervoorzitter Stijn Degrande. Door deze wissel een jaar op voorhand aan te kondigen willen we vermijden dat er terug een gat valt in de organisatie waardoor het bestaan van Parkpop in het gedrang komt.” verwijst Kevin naar de problemen na het 10 jarige bestaan waar Parkpop bijna ophield met bestaan. “We hebben een sterk bestuur en nu hebben we een jaar de tijd om het afscheid van Frederik voor te bereiden en taken opnieuw te verdelen onder de groep vrienden. Gelukkig kunnen we altijd beroep doen op de expertise van onze medewerkers en daaruit nieuwe bestuursleden rekruteren zoals Stijn”, besluit hij.

(GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier