Parkpop maakte eerste namen van festival bekend

Het ParkPop-bestuur heeft voor deze 17de editie van het festival op 18 en 19 augustus alweer een prachtige affiche samengesteld. Op 17 augustus is er de grote ParkPop-quiz. (Foto PH) © (Foto PH)
Redactie KW

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van ParkPop maakte voorzitter Frederik Teerlinck al twee namen bekend die het gratis ParkPopfestival op 18 en 19 augustus zullen kleuren: op zaterdag komt de bekende Belgische groep ‘The Kids’ en op zondag is ‘Radio Guga’ te gast. De andere namen worden vanaf maandag elke dag verklapt via de Facebook-pagina.

Een tevreden Frederik Teerlinck fluistert al stilletjes alle andere namen in het oor. We moeten zeggen dat het echt een heel knappe affiche wordt dit jaar. Eéntje om pardoes achterover van te vallen en dit nog altijd gratis aangeboden..

“We hebben voor de eerste keer in drie jaar ons budget kunnen verhogen”, vertelt voorzitter Frederik Teerlinck.” Dat komt vooral door de supergeslaagde editie van vorig jaar waar vooral nog Linkin Park en Michael Jackson UK nazinderen. Dit jaar willen we nog beter doen. Een hoger budget was trouwens nodig om aan de steeds hogere vraagprijs van de groepen te voldoen. Met The Kids op zaterdag en de stemmenimitator Radio Guga op zondag zitten we alvast al goed. Wie de komende dagen de facebookpagina ‘www.facebook.com/ParkpopOostkamp’ raadpleegt zal de volledige festivalaffiche zien groeien.”

“We zijn nog altijd een financieel gezond festival en we proberen ook altijd een goed doel te steunen vanuit onze kas. Dit jaar doen we daar een schep bovenop en steunen we vier lokale projecten met elk 500 euro: ‘t Gezelletje, Gandalf, X-mas4-all en Tope. Op 10 februari organiseren we als voorproefje eenmalig een Tribfest in de polyvalente zaal van OostCampus. Daar ontvangen we om 18.30 uur BEUK, om 20 uur een Motorhead Tributeband (Snaggeltoöth) en om 22 uur Kisstory. Kaarten te bekomen via onze site.”

(PH – Foto PH)