Paradekorps ‘Duinenvolk’ van El Fuerte behaalt topscore en 4 bekers op Europees Kampioenschap

Paradekorps El Fuerte met vooraan tamboer majoor Lennert Schreel © MVP
Redactie KW

Het ‘Duinenvolk van Koksijde’ is euforisch… want paradekorps El Fuerte overtrof alle verwachtingen op het Europees Kampioenschap in Hamont Achel. Ze werden voor deze wedstrijd op topniveau als enige West-Vlaamse vereniging geselecteerd en leverden uitzonderlijke prestaties over de hele lijn.

Pinkstermaandag 2018 blijft voor altijd een memorabele dag voor El Fuerte. Het korps nam deel aan het Internationaal tornooi in Hamont-Achel in twee verschillende disciplines.

De slagwerksectie presteerde schitterend in de discipline MARS en de combinatie van slagwerk-lyra’s nam deel in de discipline MARSPARADE, waarbij meerdere paradebewegingen moeten uitgevoerd worden. In het verleden bewees El Fuerte al dat zij een topkorps zijn, want ze behaalden al meermaals medailles. Nog vorige zomer won de slagwerksectie van El Fuerte op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade de gouden medaille.

Maandag was El Fuerte de beste groep in MARS, de beste groep in MARSPARADE en werd Lennert Schreel gelauwerd als beste Tamboer Majoor van het tornooi met 96%. El Fuerte behaalde ook nog eens de hoogste score in de afdeling. Met 4 bekers en de hoogste score cum laude in de discipline mars van 90.85 % is deze prestatie wel de kers op de taart van 2018.

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier