Paardenliefhebbers uit Ruiselede maken een frisse start via tv-programma op Vitaya

Sieg De Doncker helpt Carolien Vanneste en Carlo Arickx een frisse start te maken. © Foto Vitaya
Dries Bernaert

In de laatste aflevering van het tv-programma ‘Een Frisse Start met vtwonen’ op Vitaya zijn nu dinsdag 18 december om 20.35 uur paardenliefhebbers Carolien Vanneste (54) en Carlo Arickx (46) uit Ruiselede te zien.

In ‘Een Frisse Start met vtwonen’ helpt Sieg De Doncker Vlamingen met hun verhuizing. In de laatste aflevering van nu dinsdag zijn Carolien en Carlo te zien. Carolien is van Zonnebeke afkomstig en Carlo bracht zijn jeugdjaren door in Strombeek-Bever. Het koppel leerde elkaar vijftien jaar geleden kennen op een paardenrace, maar de vonk is negen jaar later pas overgeslagen.

Eerst een latrelatie

“We hadden eerst een latrelatie, maar twee jaar geleden hebben we beslist om te gaan samenwonen in Carlo’s appartement in Ruiselede”, aldus Carolien Vanneste. “Ik kon daar in de inrichting weinig van mezelf leggen, dus keken we uit naar iets anders. Ik had het tv-programma vorig jaar gezien en elke keer maakten ze er iets moois van. Ik waagde mij na een oproep dus aan de inschrijvingen.”

Carolien Vanneste en Carlo Arickx leerden elkaar vijftien jaar geleden kennen op een paardenrace, maar de vonk is negen jaar later pas overgeslagen.
Carolien Vanneste en Carlo Arickx leerden elkaar vijftien jaar geleden kennen op een paardenrace, maar de vonk is negen jaar later pas overgeslagen.© Foto Vitaya

Uit 1.280 inschrijvingen werd het koppel gekozen. “Toen we gecontacteerd werden, had ik er al even niet meer aan gedacht en het zelfs nog niet aan Carlo verteld. Hij was eerst wat terughoudend, maar uiteindelijk zag hij een deelname wel zitten. We zaten bij de laatste zestien en na een gesprek bij ons thuis hoorden we bij de acht uitzendingen.”

Weide met enkele paarden

Samen met Sieg De Doncker zetten ze dus de volgende stap: verhuizen naar een huurhuis in Ruiselede, met achteraan een weide met enkele paarden. Voor de inrichting van het huis rekenden Carolien en Carlo op vtwonen-stylisten en zussen Ozanne en Guillemine Mertens, die hun beide smaken proberen samen te brengen in het interieur. “Ze namen onze living, terras en slaapkamer onder handen en we waren er achteraf heel tevreden over”, zegt Carolien nog. “Carlo houdt van een klassieke stijl, terwijl het voor mij eerder een combinatie van landelijk en industrieel mag zijn. De inrichters hebben voor een perfecte mix gezorgd. Het was dus absoluut een leuke ervaring.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier