Ostend Beach strikt Claptone en Camelphat

Ostend Beach lokte vorig zo'n 18.000 feestvierders naar het Klein Strand. © DJ
Redactie KW

De negende editie van Ostend Beach kondigt zich veelbelovend aan. Met Claptone en Camelphat strikt het dancefestival meteen twee grote namen. Camelphat was vorige maand nog genomineerd in New York voor een Grammy Award voor beste Dance Recording.

Ostend Beach lokte vorig zo’n 18.000 feestvierders naar het Klein Strand. Op 7 en 8 juli is het tweedaagse dancefestival aan zijn negende editie toe. De organisatie maakte intussen de eerste namen bekend. Met meteen twee toppers op de affiche. Camelphat is de headliner op zondag. Het Britse duo was vorige maand nog genomineerd voor beste Dance Recording op de Grammy Awards in New York voor hun wereldhit ‘Cola’. De song was dé zomerhit vorig jaar en behaalde probleemloos de Britse charts.

Hype van het jaar

Vrijdag releast Camelphat een remix van ‘right here, right now’ van Fatboy Slim naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de plaat ‘You’ve come a long way, baby’. De song wordt nu al de hype van het jaar voorspeld. Op zaterdag strikt Ostend Beach Claptone als headliner. De Duitse DJ en producer bekend van onder andere de wereldhit ‘liquid spirits’. Claptone behoort tot de meest gevraagde dj’s in de wereld en treedt jaarlijks op van Amerika, Canada, Brazilië, Mexico, Australië, China, Parijs, Londen, tot Tomorrowland. “En straks dus ook in Oostende”, zeggen Jan Mortelmans, Kevin Beirens, en Ben Peperstraete. “We zijn fier deze toppers nu al te kunnen aankondigen. De komende weken worden nog meer namen bekendgemaakt. We kijken uit naar een topeditie”.

Andere kleppers

Andere namen die nu al op de affiche staan zijn: Bizzey Live, Dimaro, Fjaak Live, Green Velvet, Lady S, M.I.K.E. Push, Marco Bailey, Rodhad, Sevn Alias Live, The Advent Live, en Woodie Smalls Live. De ticketverkoop verloopt intussen heel vlot. De eerste 1.000 wave-tickets waren in een mum van tijd uitverkocht. Momenteelloopt de tweede ticketactie aan goedkoper tarief. Ostend Beach vindt plaats op 7 en 8 juli op het Klein Strand in Oostende.

(DJ)