Peter Van de Veire verslaat twee West-Vlaamse vrouwen in finale De Slimste Mens ter Wereld

Bert Vanden Berghe

Het is gebeurd! Na een zinderende finale mag Peter Van de Veire zich kronen tot Slimste Mens ter Wereld. Nochtans zag het er lang naar uit dat er na vorig jaar opnieuw een West-Vlaming zou winnen. Julie Colpaert en Michèle Cuvelier kunnen wel elk een record op hun naam schrijven.

Het was op zijn zachtst gezegd een droomfinale. Radiopresentator Peter Van de Veire kon terugkijken op een behoorlijk vlekkeloos parcours en stoomde haast met gemak door richting finale van De Slimste Mens ter Wereld, donderdagavond op Vier. Toch was hij niet de topfavoriet. VTM-journaliste Julie Colpaert, afkomstig uit Izegem, maakte vanaf de eerste aflevering al een verpletterende indruk, dat ze bevestigde door maar liefst twaalf afleveringen na elkaar mee te doen. Daarmee verbrak ze het record van elf deelnames, dat op naam stond van Gert Verhulst.

Peter Van de Veire verslaat twee West-Vlaamse vrouwen in finale De Slimste Mens ter Wereld

Zo verzekerde ze zich meteen van een plaats in de finale. StuBru-presentatrice Michèle Cuvelier ontpopte zich ook al vrij snel tot mede-topfavoriete. Hoewel ze naar eigen zeggen geen quizzer is, kwam ze elke aflevering bijzonder gefocust voor de dag. Op een gegeven moment slaagde ze er zelfs in om het hoogst aantal punten ooit te scoren.

Peter Van de Veire verslaat twee West-Vlaamse vrouwen in finale De Slimste Mens ter Wereld

Terwijl Julie oorspronkelijk Peter Van de Veire aanwees als topfavoriet, erkende ze aan het begin van de finale dat ze misschien wel het meest schrik had van Michèle, die zichzelf weinig kans gaf nog voor de finaleweken, maar daar toch opnieuw bewees hoe breed haar kennis wel is. Toch was zij de eerste die afviel en kwam het tot een confrontatie tussen Peter en Julie. Die laatste moest de duimen afleggen tegen Peter, zichtbaar in vorm, terwijl Julie erg veel last had van stress. Peter volgt zo Xavier Taveirne op als winnaar. Welverdiend, al was het Michèle en Julie het minstens even hard gegund.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier