Openluchttentoonstelling ‘Under Construction’ doet Tielt aan

Bezoekers kunnen de tentoonstelling elke dag bezichtigen van dinsdag 15 mei tot en met donderdag 24 mei. We zien v.l.n.r. Mark De Keyser, Joris Cools, Jan Dessein, Andre Versluys, Annie Degroote en Lindy Vandromme. © WME
Redactie KW

De Tieltse Noord-Zuidraad, Stad Tielt en de provincie West-Vlaanderen organiseren de tentoonstelling ‘Under Construction’, een openluchttentoonstelling die handelt over de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

De 17 uitgewerkte duurzame ontwikkelingsdoelen die behandeld worden doorheen de tentoonstelling en bekrachtigd werden door de Verenigde Naties zouden moeten ons in 2030 naar een duurzamere en betere wereld moeten brengen.

In de tentoonstelling wordt veel aandacht geschonken om de boodschap eenvoudig en aangenaam over te brengen naar onder andere scholen en verenigingen. Zo werden er veel voorbeelden uit de praktijk verwerkt, maar ook een selfie-spiegel, buitenmaatse strandstoelen of een heus twisterspel maken de expositie levendig.

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

De stad Tielt beseft dat er voor de lokale besturen een belangrijke rol is weggelegd wil men het doel van een duurzamere wereld bereiken. In dit kader ondertekende het stadsbestuur vorig jaar nog een engagementsverklaring van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en neemt de stad ook deel aan een pilootproject rond de invoering van de vastgelegde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen op lokaal vlak.

Bezoekers kunnen de tentoonstelling, die opgesteld staat op het Alexianenplein tussen de stedelijke bibliotheek en het stadhuis, elke dag bezichtigen van dinsdag 15 mei tot en met donderdag 24 mei.

(WME)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier