Open ateliers bij KunstGroepBrugge

Ronny Rosseel en Zsuzsanna Botos in hun atelier. © Tom
Redactie KW

De kunstenaars stellen zondag hun atelier in Hemelsberghe, de voormalige basisschool Hemelsdaele, open voor het grote publiek. Tegelijkertijd is er een groepstentoonstelling van de leden van KunstGroepBrugge.

Twee van die kunstenaars zijn ateliervrienden Ronny Rosseel en Zsuzsanna Botos. Ronny begon vijf jaar geleden te experimenteren met recuperatiemateriaal om kunst te maken. “Na een ongeval en een ziekenhuisbacterie zat ik thuis en wilde ik toch wat actief bezig blijven door kunst“, zegt de man die nu aan de slag is bij het OCMW van De Haan. “Na die eerste werken moedigde Zsuzsanna me verder aan om met andere materialen aan de slag te gaan. Dat is in tussentijd wat uit de hand gelopen met allerhande recuperatiemateriaal van op het containerpark. Zo creëer ik nu met oude waterleidingen allerhande lampen en andere gebruiksvoorwerpen: steampunk.

Creatieve hobbyist

“Ik zie mezelf eerder als creatieve hobbyist dan als kunstenaar. Ik hou wel van een creatieve uitdaging: ik werk niet op bestelling, maar op uitdaging. Ieder werk moet uniek zijn, aan serieproductie doe ik niet mee”, klinkt het vastbesloten.

Die uitdagingen krijgt hij vaak van zijn ateliergenote Zsuzsanna Botos. Deze kunstenares en illustratrice is afkomstig van Hongarije, maar woont al vijf jaar in België. Haar hele leven draaide al om kunst en ze beoefent heel wat diverse technieken. Zo creëert ze ook lampen met papier maché, vaak op de frames die Ronny maakt. In hun atelier zijn ook papier maché vogeltjes te vinden, waarmee ze binnenkort workshops zal geven.

Muzikale kunst

Naast Ronny en Zsuzsanna kan je ook binnenkijken in de ateliers van heel wat andere beeldend kunstenaars in het gebouw. Van schilders met diverse technieken tot een glaskunstenaar en een ontwerpster. Daarnaast is er ook muzikale kunst met Johan Decancq en Gabor Vörös die om 15 uur en om 16 uur de degens kruisen met een akoestische Argentijnse gitaar in rockstijl, doedelzakken, accordeons, schalmeien en fluiten.

(Tom)

Info: Bezoek de ateliers gratis op zondag 17 juni van 13.30 tot 18 uur in Hemelsberghe, Sint-Maartensplein 6, 8000 Brugge. www.kunstgroepbrugge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier