Oostendse Soraya naar halve finale van The Voice Kids

Soraya Brigui schittert binnen enkele weken in de halve finale van The Voice Kids. © foto JRO
Redactie KW

Goed nieuws voor de 13-jarige Soraya Brigui uit Oostende. Vrijdagavond stond ze in de battles bij The Voice Kids op VTM.

Soraya zong tijdens de ‘Blind Auditions’ nog het nummer ‘Crazy In Love’ van Beyoncé. Zowel Sean, K3, Laura als Gers Pardoel draaiden om voor de 13-jarige Oostendse. Uiteindelijk koos ze Sean als coach en met succes.

Tijdens de battles vrijdagavond stond ze tegenover Anna en Latif, twee sterke kandidaten. Samen zongen ze een breekbare versie van het nummer ‘Only Girl’ van Ellie Goulding. Soraya stak er met kop en schouders bovenuit met haar krachtige stem. Dat werd ook bevestigd door coach Sean, die uiteindelijk een keuze moest maken wie hij mee nam naar de halve finales. Hij koos voor Soraya, de Oostendse jongedame mag zich opmaken voor haar halve finale.

Alles geven

Misschien krijgen we wel een West-Vlaamse als eindwinnaar? “Ik ben uiteraard blij dat ik naar die halve finale mag, ik had het nooit verwacht”, vertelt Soraya opgelucht. “Je maakt altijd 33 procent kans om door te gaan, maar een klein foutje kan afgestraft worden. Daarom moest het perfect zijn. Ik heb alles van mezelf gegeven op het podium. Ik wist uiteraard al eventjes dat ik door was, maar dat moesten we nog voor onszelf houden. De opnames zijn immers al even achter de rug. Nu wordt het keihard oefenen voor de halve finale. Wat het daar in wordt? Dat hou ik nog even voor mezelf. Kijken wordt de boodschap.”

(JRO – foto JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier