Oostendse Soraya in de Battles van The Voice Kids

Soraya zingt vrijdagavond de pannen van het dak tijdens de Battles in The Voice Kids. (Foto JRO)
Redactie KW

Met ‘Crazy In Love’van Beyoncé zong de Oostendse Soraya Brigui de pannen van het dak tijdens de Blind Auditions van The Voice Kids. Vrijdagavond staat ze zij aan zij met haar teamgenoten tijdens de Battles.

Op de webpagina van The Voice Kids wordt de dertienjarige Soraya omschreven als een stresskip, maar daar is tijdens het gesprek met de jongedame helemaal niets van te merken. De frivole zangeres volgt in het tweede jaar aan het Sint-Andreasinstituut de richting moderne wetenschappen. Soraya bracht tijdens de Blind Auditions een vertraagde versie van Crazy In Love. Sean was de eerste coach die omdraaide. Laura drukte als tweede af en ging als het ware staan voor Soraya. Maar ook de andere twee coaches draaiden hun stoel. De commentaren waren lovend. Iedereen was het er uiteindelijk over eens: ze wilden allemaal Soraya in hun team.

“Voor ik het podium op moest had ik wel wat stress, maar eens op het podium dan komt alles los”, vertelt Soraya ontspannen. “Ik ben wel een beetje zo. Als ik bij mensen ben die ik helemaal niet ken, dan ben ik eerst wat gesloten. Naarmate we meer bij elkaar zijn, kom ik los. Ik had helemaal niet verwacht dat ik door de Blinds zou geraken, net door die stress. Maar kijk, stress was nergens voor nodig, zo blijkt nu (lacht).”

Nooit zangles

Ondertussen zijn de opnames van de Battles al achter de rug. Soraya weet dus al of ze door is of niet. “Ik mag uiteraard niets zeggen. Ik raad iedereen aan om vrijdagavond te kijken.” Soraya schreef zich in voor The Voice Kids op aanraden van een goede vriendin. “Zoë vond dat ik super goed kon zingen en zei me dat ik me moest inschrijven. Ik dacht ‘waarom niet, je leeft maar een keer’. Ik ben eigenlijk niet echt met muziek bezig geweest, maar ik zing wel redelijk veel. Ik heb ook nooit geen zangles gevolgd. Blijkbaar heb ik dat talent. Niemand in de familie zingt, dus daar moet ik het ook niet zoeken. Uiteindelijk ben ik wel blij dat ik de stap heb gezet, want ik zit nu al zo ver.”

Ooit wil ik zingen en gitaar spelen tegelijk

Hoewel alle coaches omdraaiden koos Soraya toch voor Sean. “Sean was sowieso mijn eerste keuze geweest, ik was dan ook blij dat hij zich als eerste omdraaide. Toen ook de vier andere coaches dat deden heb ik toch even getwijfeld tussen Sean en Laura. Ik volg The Voice Kids eigenlijk nog maar twee jaar, maar ik had nooit gedacht dat ik er zelf ooit zou staan.”

Gitaarles

“Wat het ook wordt, ik stop sowieso niet met zingen”, weet Soraya. “The Voice Kids is niet het einde, hé. Ik ben amper dertien jaar, ik heb nog een lange weg te gaan. Als ik er wel door ben, dan is er veel mogelijk, want dan krijg je bevestiging dat je toch een goede stem hebt. Dan wordt het ongetwijfeld hard oefenen voor de halve finale. “

“k speel ondertussen ook gitaar. Nog niet goed, maar ik volg nu lessen. Ooit wil ik zingen en gitaar spelen tegelijk.”

“Of er een grote zangeres voor de toekomst in me schuilt? Daarmee ben ik nog niet bezig. Ik wil eerst mijn studies afwerken en dan zien we wel. Ik denk dat het van iedereen die wat kan zingen de droom is om op een groot podium te staan, maar dat hoeft niet meteen. Ik blijf met mijn beide voetjes op de grond.”

(JRO)

Wie Soraya aan het werk wil zien, kan op vrijdag 9 november om 20.35 uur afstemmen op VTM.