Oostendse hiphopper veroordeelt daden van tienerpooier Moreno in nieuwe track

Redactie KW

Er is heel wat commotie rond de Antwerpse rapper, Bilal A, beter gekend als Moreno. Oostends hiphopper Cédric Cattrysse veroordeelt in een nieuwe track de daden van zijn Antwerpse collega.

Soms kunnen de daden van een ander inspireren tot het schrijven van nieuwe teksten voor muziek. De 33-jarige Oostendse hiphopper, Cédric Cattrysse of ODC schreef een nieuwe track die hiphoppers in een beter daglicht moeten stellen. “We zijn niet allemaal criminelen, maar schrijven en brengen onze muziek uit liefde voor het genre“, vertelt de Oostendenaar. Cédric is al sinds zijn twaalfde gebeten door de microbe van het rappen en bracht ondertussen al vier albums uit. Zijn laatste album gaf hij zelfs volledig gratis weg. “Ik heb geen interesse in het geld, ik doe het vooral omdat ik het graag doe. Rappen is een groot stuk van mijn leven. Voor mij is het eerder een uitlaatklep om mijn gevoelens te kunnen uiten.”

Lees verder onder de video.

https://www.youtube.com/watch?v=-tSeYW0Pr7s

Die gevoelens uit Cédric jegens Moreno in een nieuwe track. In 2016 werd de Antwerpse rapper, Moreno al eens veroordeeld tot zes jaar cel wegens het seksueel uitbuiten van een meisje van 15 jaar. Volgens twee meisjes maakte de tienerpooier zich afgelopen zomer opnieuw schuldig aan dezelfde feiten. Een meisje dat toen weggelopen was uit een jeugdinstelling verklaarde aan de speurders dat twee minderjarige vriendinnen tijdens de voorbije zomer bij Moreno logeerden. Moreno zou zich zo opnieuw aan zedenfeiten schuldig hebben gemaakt.

“Ik snap niet dat iemand dergelijke daden kan verrichten, maar amper de cel in moet. Sommige mensen worden voor veel minder veroordeeld en gaan dan ook wel degelijk de cel in. Ik walg bij het idee dat zo iemand zomaar zijn gang kan gaan met minderjarige meisjes. Als hiphopper zou hij een mooier beeld moeten scheppen van het muziekgenre. Hiphoppen doe je uit liefde voor het genre, als je je dan schuldig maakt aan dergelijke feiten, dan ben je het niet waardig een hiphopper genoemd te worden“, besluit de Oostendse rapper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier