Oostende en omstreken loopt storm voor nieuwe theatershow van Preuteleute

© JRO
Redactie KW

Vrijdagmorgen werd de nieuwe theatershow voorgesteld van Preuteleute. Op zaterdag 25 januari 2020 staan ze ‘Nog ene kè’ op de planken in het Kursaal van Oostende, meteen ook de titel van hun gloednieuwe theatershow. Voor tickets zal men echter snel moeten zijn.

Wie er nog wil bij zijn zal snel moeten zijn, want na amper 48 uur is de kaap van 1.800 verkochte tickets al ruim overschreden. Dat wil zeggen dat Sebastien Dewaele en Tom Vanrijckegem of ‘Alain en Ook Alain’ zo goed als zeker voor een bomvolle zaal zullen staan binnen exact 363 dagen.

“Dit hadden we nooit durven dromen”, vertelt organisator Pieter Dewulf van Comedyshows.be. “We hebben zelfs nog geen campagne gevoerd. Het enige wat we al deden was een persconferentie organiseren om de show aan te kondigen en een status posten op Facebook. Preuteleute is en blijft razend populair in de regio, dat staat vast. Na vijf uur stond de teller vrijdag al op 650 verkochte tickets. Tegen zaterdag werden met gemak 1.800 tickets aan de man gebracht. Onvoorstelbaar. Ondanks dat Preuteleute al veel kritiek kreeg voor hun schunnig taalgebruik tijdens hun optredens, blijven ze razend populair.”

De titel van de show luidt niet voor niets ‘Nog ene kè’. Het komisch duo wou nog één keer in het Kursaal van Oostende optreden. “Iedereen heeft wel een bucketlist, een lijst met dingen die je nog één keer wil gedaan hebben voor je sterft”, vertelt Sebastien Dewaele, die ook te zien is in ‘Eigen Kweek’ op één. “Mensen die gezond zijn, zoals wij, hebben dat ook. Wij hadden graag nog één keer in het Kursaal opgetreden. Of dat het afscheid aankondigt van Preuteleute? Interpreteer het zoals je wil (lacht). Neen, we nemen geen afscheid, maar optreden in het Kursaal moeten en zullen we nog ‘minstens’ één keer doen. Of het na de snelle ticketverkoop bij die ene keer zal blijven? Daar hebben we nog niet over nagedacht. We zijn eigenlijk een beetje op snelheid gepakt.”

De theatershow van Preuteleute gaat over bucketlists en andere zaken die je in een emmer doet. Over laatste en eerste keren, over en uit. De show is intussen volledig uitverkocht. Er wordt een wachtlijst aangelegd voor wie hoopt er nog bij te zijn: www.comedyshows.be.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier