NTREK krijgt hulp van Brihang en JToTheC voor single ‘Felip’

Rappers Dieter Meeuws en Roeland Horré van NTREK. © Foto WVH
Redactie KW

Single moet iedereen warm maken voor ‘Calping’, de langspeler die vanaf vrijdag 30 november te beluisteren valt.

Liefst vijf jaar werkte het Kortrijks-Roeselaarse hiphopcollectief NTREK aan ‘Calping’. Geen wonder dus dat de eerste single een soort ode is aan de luiheid: ‘Gif mie nog wa tid, Felip!’. Aan deze funky tune, die getuigt van een flinke dosis (zelf)relativering, werkten Brihang en JToTheC mee.

Liefst vijf jaar sleutelden de leden van NTREK aan ‘Calping’. “Meer nog dan een album is het een tijdsdocument, een eerlijke registratie van een lange periode waarin we sterk evolueerden, zowel muzikaal als menselijk. Het duurde even voor het er was, maar kwalitiet hoort te rijpen”, zegt Bruno Houyet.

Vanaf vrijdag 30 november kan je ‘Calping’ online ontdekken. Op maandag 3 december ligt de vinylversie van het album in een gelimiteerde, speciale editie in de winkelrekken.

Op zaterdag 1 december stelt NTREK ‘Calping’ voor in het Wilde Westen in Kortrijk. Daarna volgen meerdere optredens in het voorprogramma van ‘t Hof Van Commerce. In het voorjaar van 2019 wordt een clubtournee door Vlaanderen gepland. ‘Calping’ komt uit via Fake Records en wordt gedistribueerd en geproduceerd door News Distribution Benelux.

https://www.youtube.com/watch?v=ANEVMZglvxg

(SVV)