Nog één keer Oosterkoren en dan is het liedje uit…

De drie Oostkampse 'tenoren' die 18 jaar alle koren uit de gemeente samen brachten in 'Oosterkoren'. © PH
Redactie KW

17 jaar lang brachten de drie initiatiefnemers van de Oosterkoren, alle koren van Oostkamp samen op een gezamenlijke zangstonde in één van de zes parochiekerken.

Het plaatselijke koor zorgde steeds voor een hartelijke ontvangst en het glaasje achteraf zorgde voor de nodige verbroedering. Een eenvoudig idee dat heel veel meeval had doorheen de jaren. Nu is het liedje van Dirk Plasschaert, Jaak Van Hulle en Hugo Houtteman uitgezongen.

“Het is mooi geweest”, blikt Jaak Van Hulle terug. “Maar nu stoppen we ermee. Tja, de mensen hebben tegenwoordig zoveel keuzes. Velen gaan naar grotere, spectaculairdere evenementen. En vandaag staat het woordje ‘kerk’ ook minder in de belangstelling. We hebben het altijd graag gedaan, maar met onze leeftijden die tussen de 70 en 85 liggen, zien we het niet meer zitten om nog eens een rondje van zes jaar te overbruggen…”

“We willen op 27 augustus nog één keer de zanggroepen samenbrengen en daarna de fakkel doorgeven”, vult Plasschaert (85) aan. “Maar er staat niemand klaar om die aan te nemen…”

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier