Nieuwe Yper Museum officieel geopend

In één van de zalen zie je de evolutie van de stad Ieper door de eeuwen heen en krijg je interactieve informatie. (Foto EG)
Redactie KW

Vrijdag werd het Yper Museum in het voormalig stadhuis officieel geopend. Vanaf zondag is het toegankelijk voor het publiek.

Het leven zoals het was, middeleeuwen geleden. Het Yper Museum dompelt de bezoeker via een interactief parcours onder in de leefwereld van de Westhoek. Het nieuwe museum in de Lakenhalle heeft een collectie die de verzamelingen van de vier voormalige stadsmusea omvat: het Stedelijk Museum, het Museum Arthur Merghelynck, het Stedelijk Onderwijsmuseum en het Museum Godshuis Belle. De collecties zijn zeer verschillend: kunstobjecten, met onderwijs gerelateerde objecten, bouwkundige fragmenten, archeologica, topografische prenten en kaarten, foto’s, munten en penningen, kant- en handwerk, meubels en ook een bibliotheek. Deze objecten worden nu in een juiste context gezet en visualiseren het verhaal van Ieper en regio.

In de Lakenhallen bevinden zich ook het In Flanders Fields Museum, het Kenniscentrum van de Musea Ieper, de dienst Toerisme en het streekbezoekerscentrum. Dat maakt van de Lakenhallen meteen één groot museumgebouw.

(EG/video CM)

https://www.youtube.com/watch?v=9WQsatXqFnA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier