Nieuwe Ciné Rialto in de maak in Oostende

"In het nieuwe complex zullen we in de kelderverdieping een kleinschalige cinema inplanten", aldus Wilfried Martens van Senior Homes. © Rio
Redactie KW

Tijdens de jongste wijkraad Centrum kwam de projectontwikkelaar die op de plaats van de gesloopte Ciné Rialto assistentiewoningen bouwt, met verrassend nieuws. “In het nieuwe complex zullen we in de kelderverdieping een kleinschalige cinema inplanten”, aldus Wilfried Martens van Senior Homes.

Op de site begrensd door de Langestraat, Christinastraat, Kleine Weststraat en Hertstraat worden momenteel 75 assistentiewoningen gebouwd. Voor de realisatie van dit project moest onder meer Ciné Rialto gesloopt worden, tot groot verdriet van vele Oostendenaars die er ooit een fijne filmavond beleefden. “In de voorbije maanden hebben ook wij ervaren hoe zeer dit nostalgisch gevoel in Oostende leefde en wij dachten erover na op welke manier we deze ‘wonde’ konden helpen genezen”, aldus Wilfried Martens van Senior Homes.

“Uiteindelijk hebben wij beslist om in de kelderverdieping een nieuwe Ciné Rialto in te richten. Het wordt een klein, gezellig filmzaaltje – met stoeltjes uit het gesloopte pand – maar over de werking en exploitatie kan ik op dit ogenblik niets méér zeggen. Wij zullen daar heel binnenkort verder over communiceren.”

Zijn mededeling werd door de aanwezige wijkbewoners prompt op applaus onthaald.

(Rio)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier