Nieuw concertseizoen van start bij Muziekclub 4AD uit Diksmuide

De medewerkers van Muziekclub 4AD stellen programma voor. © Foto KLD
Redactie KW

Vrijdag 5 oktober trapt Muziekclub 4AD zijn najaarsprogramma af met optredens van Marble Sounds en The Calicos. Duurzaamheid en grensoverschrijdende samenwerking blijven belangrijke thema’s binnen de clubwerking.

Muziekclub 4AD bestaat dertig jaar en heeft er een druk jubileumjaar op zitten. “We zijn heel tevreden over het vorige seizoen. Onze jubileummaand april was een voltreffer. Ook de zomer was goed gevuld met de concerten van GoneWest en een topeditie van Stad Onderstroom. We kijken dan ook vol vertrouwen naar de toekomst: we hebben een heel mooi najaarsprogramma, een toffe mix met bekende en te ontdekken artiesten, Belgische en uit het verre buitenland”, aldus Eline Adam van Muziekclub 4AD.

Muzikale parels

Gewapend met een bloedmooie release staat Marble Sounds straks voor de tweede keer op het clubpodium, de jonge zielen van The Calicos veroverden dit voorjaar nog de gouden medaille van Humo’s Rock Rally. “Binnen de beroepsploeg wordt enorm uitgekeken naar onze seizoensopener. Marble Sounds en The Calicos brengen dromerige indiepop en americana van eigen bodem, twee parels van bands. Daarnaast wordt het dansen geblazen met de Congolese meestergitarist Dizzy Mandjeku en de Afro-Colombiaanse band Alé Kuma op 19 oktober. En voor de jongsten onder ons organiseren we een heel bijzondere Kunstendag voor Kinderen, helemaal in de lijn van de duurzame 4AD-filosofie. Op 18 november laten we kinderen instrumenten maken uit recuperatiemateriaal. Op het einde van de namiddag trakteren ze het publiek op een bijzonder experimenteel concert.”

CON-FRONT

“CON-FRONT is van start gegaan, een nieuw Europees traject in het kader van het Europese Jaar voor Cultureel Erfgoed 2018, waarbij muzikanten en beeldende kunstenaars uit België, Frankrijk, Macedonië en Slovenië al in oktober een residentie in 4AD zullen doen en werken rond thematieken als herdenking en oorlogsvluchtelingen.”We blijven de duurzame werking van 4AD onderstrepen dankzij ons engagement in DEMO, een boeiend project van grensoverschrijdende samenwerking tussen Frankrijk en België rond duurzame ontwikkeling binnen de sector van de hedendaagse muziek.”

“We zijn vooral blij dat we de eerste acht maanden van dit jaar in ons huis zo veel mensen mochten ontvangen, die nota bene allen enthousiast huiswaarts keerden. Laat dit najaar niet anders zijn, want we geven er opnieuw een lap op“, besluit Eline Adam.

Info: vrijdag 5 oktober om 20 uur in Muziekclub 4AD. Tickets: 12/14 (vvk/add) euro, 051 50 48 94.

(KLD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier