Nieuw artistiek coördinator dans voor Concertgebouw Brugge

15/01/18 om 16:02 - Bijgewerkt om 16:41

Concertgebouw Brugge stelt Georg Weinand aan als nieuwe artistiek coördinator dans. Georg Weinand is een gerespecteerde naam in de internationale dans- en podiumkunstenwereld. Hij werkte voor zowel Belgische als buitenlandse dansgezelschappen en -instellingen, in Nederland, Frankrijk en Zwitserland.

Nieuw artistiek coördinator dans voor Concertgebouw Brugge

Vanaf april 2018 staat Georg Weinand in voor de dansprogrammatie in het Concertgebouw, en voor de coördinatie van Dans in Brugge, het samenwerkingsverband met Cultuurcentrum Brugge. Weinand volgt Samme Raeymaekers op, die vanaf augustus 2018 algemeen en artistiek directeur wordt van Dansens Hus in Oslo.

Georg Weinand (°1968, Eupen) is theaterwetenschapper en kan bogen op ruime ervaring in de internationale dans- en podiumkunstenwereld. Hij werkte ondermeer als dramaturg bij Ultima Vez en Wim Vandekeybus en als artistiek coördinator van productiehuizen als Les Ballets du Grand Maghreb en TOR. De afgelopen tien jaar heeft hij heel wat jong danstalent begeleid als polyvalent dramaturg en docent in het hoger kunstonderwijs, ondermeer aan de Masteropleiding DasArts van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Van 2012 tot 2016 stond hij aan het hoofd van de Dampfzentrale Bern, een Zwitsers cultuurhuis dat zich richt op dans, performance en muziek. Hij heeft dan ook concrete ervaring met het programmeren van jaarlijkse dansprogrammatie en internationale festivals. Als freelance adviseur geeft Weinand ook workshops feedbacktechnieken en reflectietools.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!