Nicolas uit Oostrozebeke kan het hart van Justine in Blind Date niet veroveren

Nicolas (uiterst rechts) en Arnoud moesten het afleggen tegen Gilles, die met tandartsassistente Justine op reis mocht vertrekken. © VTM
Redactie KW

Nicolas Destadsbader uit Oostrozebeke was vanavond te zien in de tweede aflevering van het nieuwe VTM-programma Blind Date. Hij moest het opnemen tegen truckchauffeur Arnaud en sales advisor Gilles om het hart van tandartsassistente Justine te veroveren. Nicolas kreeg jammer genoeg niet de kans om haar beter te leren kennen.

Nicolas Destadsbader kreeg een tijd geleden van zijn collega’s het inschrijvingsformulier van Blind Date onder zijn neus geschoven. “Het begon als een grapje, maar ik vulde het formulier toch in omdat het mij een leuk avontuur leek. Ik ben al drie jaar single, dus ik kon het maar proberen. Twee dagen later kreeg ik al te horen dat ik mocht deelnemen aan het programma”, aldus de 26-jarige interieurarchitect uit Oostrozebeke.

Nicolas’ vrienden, collega’s en familie waren enthousiast over zijn deelname, al stonden zijn ouders er op voorhand nogal sceptisch tegenover. “Mijn ouders hadden vooral een negatief beeld over het programma door de vorige versie met Ingeborg. Ze vonden het uitlachtelevisie. Dat verdween echter snel en ze gingen zelfs mee naar de show”, lacht Nicolas.

“Ik zou het meteen opnieuw doen”

Samen met tien goeie vrienden en een 15-tal collega’s ging Nicolas op 20 december naar de opnames. “In het begin was het erg onwenning om zo in de spotlights te staan, maar dat werd ik snel gewoon. Vooral omdat de ploeg mij erg op de opnames heeft voorbereid. Wat je niet weet als je naar televisie kijkt, is dat er ongeveer 25 mensen constant voor je klaar staan achter de schermen en ze vragen constant hoe het met je gaat. Je wordt echt goed begeleid tijdens de volledige show, dat verraste me wel. Daardoor werd het wel een heel leuke ervaring en ik zou het meteen opnieuw doen.”

Dat Justine niet voor Nicolas koos, vindt hij wel jammer. “Ik had haar graag wat beter leren kennen, want uiterlijk was ze alvast helemaal mijn type. Sindsdien heb ik ook niet meer gedatet. Ik ben totaal niet op zoek, ik laat het allemaal gewoon op mij afkomen.”

Verrassing

Nicolas moest twee maanden zwijgen tegen iedereen over de beslissing van Justine. “Dat vond ik helemaal niet moeilijk. Ik heb meteen aan iedereen duidelijk gemaakt dat ik het niet zou verklappen. Ik wilde niet dat de verrassing er af zou zijn. Iedereen had ook wel door dat ik geen woord zou zeggen, dus niemand heeft ernaar gegist.”

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier