Nel Bonte uit Roeselare zamelt geld in voor haar eerste boek

10/11/18 om 10:46 - Bijgewerkt om 10:45

Nel Bonte (32), een Roeselaars beeldend kunstenaarstalent met tonnen ambitie, start een crowdfunding om haar eerste hardcoverboek uit te brengen. Daarnaast hoopt ze met dit budget nieuw werk te kunnen ontwikkelen voor een opkomende expo rond haar Wolibo-sculpturen die ze in april 2019 aan de wereld wil laten zien.

Als je haar oude drukkerij annex kunstatelier in de Lichterveldse Nieuwstraat binnenstapt, vallen de indrukwekkende sculpturen en gipsen mallen je direct voor de voeten. De ruimte is praktisch ingericht met een schetshoek, een las-plek en een stapelplaats voor haar imposante werken, waar ze met veel begeestering over kan vertellen. Een deel van haar atelier doet dienst als testexpositieruimte zodat ze ervaart hoe objecten overkomen in een galerie. Ze heeft zelfs op kruipafstand een bed geïnstalleerd omdat ze de ontwikkeling van haar installaties graag van heel dichtbij ziet evolueren. "Ook van die houtkachel kan ik genieten. Ze geeft mij de warmte om zelfs op koude dagen te blijven experimenteren en zoeken naar de juiste vorm of invalshoek."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!