Nederlandse artiesten goed vertegenwoordigd op de Menne in Ingelmunster

Eresecretaris van de Menne Pierre Buyse had een leuk onderonsje met de Nederlandse zangeres Jettie Pallettie. (foto Fodi) © (foto Fodi)
Redactie KW

Het muzikale Menneprogramma is al zo goed als rond. Het publiek zal andermaal kunnen genieten van enkele muzikale uitschieters.

Voor velen is het nog veraf, voor sommige is het al heel dichtbij. Inderdaad, de 41ste Mennefeesten zijn in aantocht. Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus worden de 41ste Mennefeesten gehouden in de Bruggestraat ter hoogte van het Molleveld. De bezoekers moeten dus nog even geduld hebben, maar voor het bestuur is het al enkele maanden alle hens aan dek. Na de 40ste editie of jubileumeditie van augustus 2018 zetten het hoofdbestuur en technisch bestuur alles even ‘on hold’. “Even het hoofd leeg maken. Enkele weken niets over de Mennefeesten horen of zien. Dat doet deugd na meerdere weken op elkaars lip te hebben gezeten”, klinkt het. “In oktober 2018 volgde een evaluatievergadering, waarbij de jubileumeditie tot in de details werd besproken. Iedereen gaf toe dat alles perfect was verlopen, met duizenden bezoekers over de drie dagen.”

Geen Tura

Voor het hoofdbestuur was het dan al weer uitkijken naar de editie van augustus 2019. Sommige mensen staan daar niet bij stil, maar artiesten én vooral hoofdartiesten moeten zowat één jaar op voorhand worden geboekt of ze zijn niet meer vrij. Het hoofdbestuur kwam meerdere keren bijeen om opnieuw sterke muzikale namen te kunnen programmeren.

“Dat werd een moeilijke bevalling voor de zondag”, bekent voorzitter Bart Buyse. “We zaten met heel wat namen in ons hoofd, maar uiteindelijk lukte dat niet door allerlei omstandigheden. We wilden zelfs Will Tura nog eens terughalen naar de Mennefeesten, maar Will treedt maar weinig meer op, en zeker niet in 2019. Dat was pech. Andere grootse namen passeerden ook de revue, maar telkens hadden we geen geluk. Noch met een Adamo, noch met een Frans Bauer. Uiteindelijk konden we met BMB Agency bekomen dat zanger Christoff opnieuw op de Menne komt optreden. Sommigen zullen misschien zeggen: ‘alweer Christoff?’ Inderdaad, maar dat komt omdat zijn twee vorige shows tot in de details waren afgewerkt én het publiek niets anders dan vol lof erover sprak. Dit jaar serveren we op zondag niet enkel Christoff, maar vullen we het programma aan met eveneens enkele van zijn muzikale vrienden, zoals in augustus 2018. Nu zullen Luc Steeno, Jo Vally en de Nederlandse Corry Konings van de partij zijn. Wie Corry Konings niet kent, enkele van haar hits: ‘Huilen is voor jou te laat’, ‘Het is allemaal gelogen’, ‘Ik krijg een heel apart gevoel van binnen’, ‘Mooi was die tijd’…”

Ambiance

De Menne zorgt voor een sterke muzikale zondagavond, maar ook voor ambiance op zaterdagavond. Met artiesten als Yves Segers, Peter Koelewijn uit Nederland, De Alpenzusjes uit Nederland, Jettie Pallettie eveneens uit Nederland, Get Ready en Swoop zal het serieus knallen geblazen zijn. Als afsluiter komt dj Ward af. Op zaterdag 13 april mag dj Ward nog I Love The 90’s muzikaal opluisteren in Ethias Hasselt. Al meerdere jaren speelt dj Ward daar voor maar liefst 20.000 mensen of een uitverkocht huis. Vorig jaar in augustus kwam hij nog langs naar De Mennehoek – de zaak van medevennoot Bart Buyse in Ingelmunster – om zijn nieuw project voor te stellen. Dit jaar staat hij als afsluiter op de zaterdagavond van de Mennefeesten. Jettie Pallettie werd ook al voor de derde keer op een rij geboekt om op te treden tijdens de Mennefeesten.

“Zag je vorig jaar die ambiance tijdens haar optreden? Dat was de max. Jettie was dé uitschieter op zaterdagavond en het is dus logisch dat we ook opnieuw haar boekten om op te treden”, verklapt de voorzitter. Jettie Pallettie zelf is meer dan gelukkig dat ze voor de derde keer op rij naar Ingelmunster mag afzakken. “Als organisatoren je opnieuw boeken, voelt dat goed gaan. Het is een bewijs dat het goed was, dat de mensen tevreden waren. Dit jaar ga ik zelfs al voor de zevende keer op rij optreden op hetzelfde feest in Middelkerke. Ze krijgen er maar niet genoeg van en ik steek dan telkens nog een tandje ambiance bij”, glimlacht Jettie.

Blijft de Menne op dezelfde locatie of verhuizen ze meer richting Meulebeke, achter de vroegere zaak Bina Canar? “Daar was er inderdaad sprake van”, bekent voorzitter Buyse. “We hebben daar nog meer ruimte ter onze beschikking. Het terrein ligt ook op Ingelmunsters grondgebied tussen de Doel- en de Bruggestraat. Ik kan nu echter officieel meedelen dat we zeker dit jaar nog niet verhuizen. Of dat er ooit van komt, dat zal de toekomst wel uitwijzen.” (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier