Naast de 'usual suspects' ook een nieuwkomer genomineerd voor Hercule Poirotprijs

11/10/18 om 18:33 - Bijgewerkt om 18:31

Op 28 oktober, de openingsdag van de Boekenbeurs, maakt de jury bekend wie de 21ste Knack Hercule Poirot wegkaapt, de prijs voor de beste Vlaamse misdaadroman van het jaar. De vijf genomineerden zijn de 'anciens' Toni Coppers, Jos Pierreux, Jan Van der Cruysse en Bob Van Laerhoven, en nieuwkomer Kevin Valgaeren. Aan de prijs is een bedrag van 5.000 euro verbonden. De winnaar krijgt ook een gepersonaliseerde Mont-Blanc-pen.

Naast de 'usual suspects' ook een nieuwkomer genomineerd voor Hercule Poirotprijs

Vorig jaar won Hilde Vandermeeren de Knack Hercule Poirotprijs met 'Schemerzone'. © Boekenbeurs

De jury kiest de winnaar uit de Vlaamse misdaadromans die verschenen na 1 oktober 2017 en voor 1 september 2018. De genomineerde romans zijn: 'De jongen in het graf' van Toni Coppers, 'Niets erger dan spijt' van Jos Pierreux, 'Bling Bling 3' van Jan Van der Cruysse, 'Dossier Feuerhand' van Bob Van Laerhoven en 'Blackwell' van Kevin Valgaeren. Pikant detail: Jos Pierreux werd al drie keer genomineerd voor de prijs, maar kon hem nog nooit in de wacht slepen.

Naast de 21ste Knack Hercule Poirot prijs worden op de openingsdag van de Boekenbeurs ook 'de Knack.be publieksprijs' en de derde 'Fred Braeckman award voor het beste thrillerdebuut' uitgereikt.

Juryleden van de Hercule Poirotprijs zijn dit jaar voorzitter Geert Lambrecht (Knack Line Extensions), Linda Asselbergs (Knack Weekend), Johanna Spaey (Knack Focus, Feeling, en zelf laureate in 2005), Lukas De Vos (nws vrt.be, knack.be), Patrick Van Gompel (VTM-nieuws) en John Vervoort (Het Nieuwsblad - De Standaard). Vorig jaar won Hilde Vandermeeren de Knack Hercule Poirotprijs met 'Schemerzone'.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!