Mooiste foto’s ter wereld te zien in Knokke-Heist

Redactie KW

In het Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist is zaterdag de expositie Fotolink geopend.

De komende maand kunnen bezoekers gratis kennis maken met zes verschillende fototentoonstellingen. Ook de World Press Photo is op de afspraak. De knapste foto’s van de meest prestigieuze fotografiewedstrijd ter wereld worden na de wedstrijd samengebracht in een reizende expositie die 40 landen aandoet. Knokke-Heist krijgt de Belgische primeur.

Homophobia inRussia

De 58ste editie van de World Press Photo werd gewonnen door de Deen Mads Nissen. Zijn beeld uit de reeks ‘Homophobia in Russia’ kreeg de voorkeur uit bijna 100.000 foto’s uit maar liefst 131 landen. Ook de Belg Tomas van Houtryve viel in de prijzen met ‘Blue Sky Days’, een fotoreeks die werd genomen met behulp van een drone. Daarnaast springt de tentoonstelling ‘Chambre d’amis de Stephane’ in het oog. Die expositie wordt georganiseerd door curator Stephane Verheye, een fotograaf wiens naam onlosmakelijk met het Fotofestival in Knokke-Heist verbonden is.

Fotolink

In Museum Sincfala kunnen bezoekers genieten van het werk van Oostendenaar Jean-Jacques Soenen. ‘Aan de rand van België’ bestaat uit observaties van de dijken en stranden aan de Belgische kust. Met onder andere ‘Buitengoed’ staan ook nog drie tentoonstellingen met werk van niet-professionele fotografen op het programma. Fotolink start zondag en loopt nog tot zondag 7 juni.

(Belga – foto Jean-Jacques Soenen)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier