Monument De Memmer pronkt op rotonde in Ingelmunster

De Memmer, het monument dat werd gemaakt door kunstenaar Marc Claerhout en de trots is van De Menne. © FODI
Redactie KW

Zaterdagavond was er veel volk aanwezig tijdens de inhuldiging van het monument De Memmer op de rotonde in de Bruggestraat, ter hoogte van de frituur Mennehoek.

De Memmer – het monument van de Menne – stond jarenlang opgesteld naast de vroegere Heilig-Hartkerk maar sinds de kerk gesloten is, is er daar nog weinig beweging. Het Mennecomité besloot een aanvraag in te dienen om hun monument op de rotonde te mogen plaatsen, op zo’n kilometer van de vroegere locatie. De aanvraag werd goedgekeurd.

Reden voor een feestje

De Menne zou De Menne niet zijn als ze daar geen feest aan koppelden. De stoet werd op gang getrokken door het drumkorps De Kunstvrienden uit Sint-Eloois-Winkel. Er volgden enkele korte toespraken, waaronder door erevoorzitter Géry Vanneste (die zijn 70ste verjaardag vierde), pastoor Ludwig Dubaere, pastoor Jozef Bekaert… In de opslagruimte van M-Express werd er verder gefeest en hield Europees parlementslid Tom Vandenkendelaere ook nog een korte toespraak. Daarna mochten alle Mennemedewerkers en genodigden de benen onder tafel steken. Het feest werd opgeluisterd door het orkest Pancras.

Omdat De Memmer nog maar enkele dagen was verplaatst, mochten er slechts enkele mensen per keer dicht bij het monument komen wegens de nog zachte ondergrond.

(PADI – foto FODI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier