MIA-nominaties voor Warhaus, Niels Destadsbader en Brihang

01/12/17 om 20:18 - Bijgewerkt om 20:17

Oscar and the Wolf heeft zes nominaties in de wacht gesleept voor de elfde Music Industry Awards (MIA's). Soulwax heeft vijf nominaties en Coely en Stuff. hebben er elk vier.

MIA-nominaties voor Warhaus, Niels Destadsbader en Brihang

Kunstenpunt en de VRT maakten de nominaties vrijdag bekend. Voor de elfde editie van de MIA's zijn er 35 groepen en artiesten genomineerd, van wie er dertien nog nooit eerder genomineerd werden. Nieuw dit jaar is dat er prijzen worden uitgereikt in zeventien categorieën: zes winnaars worden bepaald door stemmen vanuit de muzieksector, elf categorieën staan open voor het publiek. 'Urban' is de gloednieuwe categorie waarin het publiek 'zijn stem kan uitbrengen.

Oscar And The Wolf is met zes nominaties de grote slokop. Volgens de VRT en Kunstenpunt was 2017 opnieuw een succesjaar voor de groep van zanger Max Colombie. Soulwax kaapt vijf nominaties weg. Coely kreeg vier nominaties achter haar naam, net als de band Stuff.

Niels Destadsbader is drie keer genomineerd, in de categorieën Solo Man, Vlaams Populair en Nederlandstalig. In die laatste categorie prijkt ook Brihang, die ook een nominatie op zak voor de gloednieuwe categorie 'Urban'. Warhaus rijfde ook twee nominaties binnen, eentje voor 'Solo Man' en eentje bij 'Alternative' Maarten Devoldere zelf is ook nog eens genomineerd als Auteur/Componist.

De Vlaamse muziek- en showbizzjournalisten selecteerden per categorie vier genomineerden. Het is nu aan het publiek en de muzieksector om hun favorieten te kiezen. De MIA's worden uitgereikt op dinsdag 30 januari tijdens een show op Eén, live vanuit Paleis 12 in Brussel. Tickets zijn beschikbaar via mias.een.be.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!