Meulebeekse Schepen Danny Bossuyt in De Zoete Inval op Radio 2

Danny Bossuyt samen met panellid Herman Verbruggen en de nepvos. © Foto Luc
Redactie KW

Het gebeurt niet zo vaak dat een Meulebeekse schepen in een nationaal radiospelprogramma aantreedt. Het overkwam Danny Bossuyt, schepen van Leefmilieu, in De Zoete Inval op Radio 2.

“De makers van het Radio 2-programma ‘De Zoete Inval’ hadden in de krant gelezen met welke aanpak onze gemeente voor de dag kwam om de talrijke houtduiven, die op het kerkhof van de Sint-Amandusparochie resideerden, te verdrijven”, legt schepen Danny Bossuyt uit. “Men vond het zo’n inventief en leuk item dat me gevraagd werd een vraag daarover te stellen aan het panel. Dat panel bestond uit Herman Verbruggen, Frieda Van Wijck en Steven Goegebeur. De opnames voor het programma vonden plaats in het Radiohuis van Radio 2 Oost-Vlaanderen in de Martelaarslaan in Gent. Ik diende me aan te melden op woensdag 10 januari om 19 uur.”

Radiopresentator Luc Appermont riep de schepen vooraan bij het panel om de publieksvraag te stellen. “Die luidde: ‘Hoe heeft de gemeente Meulebeke de houtduivenplaag op het kerkhof aangepakt?’. Er kwam een spervuur van mogelijke en onmogelijke antwoorden. In de laatste seconden van de reguliere antwoordtijd kwam Frieda Van Wijck met het juiste antwoord: door het inzetten van nepvossen. Op die manier sprokkelde het panel nog een extra 100 euro, bestemd voor een tehuis voor kansarmen in Antwerpen.”

zaterdag 27 januari

“Voor mij was het een heel aangename ervaring en ik ben blij dat Meulebeke op die manier nog maar eens in een positief daglicht aan de bak kwam. De uitzending zal te beluisteren zijn op zaterdag 27 januari tussen 10 en 11 uur op Radio 2″, geeft schepen Danny Bossuyt nog mee.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier