Metalfeestje in Roeselare om geld in te zamelen voor kindje met hartproblemen

David Decoutere, Jeroen Desmet, Robin Derriks en Jitse Derriks. © (Foto SB)
Philippe Verhaest

Wie houdt van het zwaardere gitaarwerk én een goeie zaak een duwtje in de rug wil geven, is op zaterdag 12 mei aan het juiste adres op Jitsfest. Zeven metal- en hardcorebands slaan de handen in elkaar om Jits Derriks te steunen. De 10 jaar jonge kerel worstelt met hartproblemen.

Jits Derriks is de zoon van Robin Derriks uit het Antwerpse Hulshout. “Robin is een bekende naam in de metal- en hardcorewereld”, legt David Decouter (41) uit. Hij is samen met Gentenaar Jeroen De Smet en Viebe Vandemoortele uit Zwevezele initiatiefnemer van Jitsfest.

“Robin is bassist bij Makasrr, waar ik lead gitarist ben. Het verhaal van zijn zoontje heeft ons enorm aangegrepen en daarom hebben we beslist om het gezin een financieel duwtje in de rug te geven.

Jits is geboren met het VSD-syndroom. “Een aangeboren hartafwijking. Jits had een gaatje in zijn hart en kampt ook met een slecht functionerende aortaklep. Bovendien maakt hij geen antilichamen aan. Ondertussen heeft Jits een zware operatie ondergaan en is het gaatje gedicht, maar aangezien hij geen witte bloedcellen aanmaakt, moest hij lang op de dienst intensieve zorgen verblijven. Gelukkig is alles positief verlopen en ziet de toekomst er goed uit. Maar de ziekenhuiskosten zijn wel erg hoog opgelopen. In die mate zelfs dat Robin zijn ‘minnares’ verkoopt: zijn kostbare cd-verzameling.”

Financieel duwtje

Dat zette David en co aan het denken. “We zijn enorm begaan met het lot van Jits en zijn gezin en daarom organiseren we straks Jitsfest: een benefiet met zeven metal- en hardcorebands. De opbrengst gaat integraal naar Jits. We hopen enkele duizenden euro’s te kunnen schenken en het financiële verhaal zo iets lichter te maken.”

Op de affiche prijken Deconsecrate, Hold The Crown, Makasrr, Revealed, Crossface, Fists Of Time en Forward To Eden. “Stuk voor stuk ronkende namen in het wereldje”, benadrukt David. De avond start om 18 uur en de toegang bedraagt 7 euro.

De organisatoren zoeken nog iemand die voor de catering wil instaan. Info via david.decoutere@telenet.be. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier