Meer dan 200 deelnemers voor Café Cultuur in Lauwe

Redactie KW

Op zaterdag 26 januari werden de cafés van Lauwe even het toneel van een uniek cultuurproject. Café Cultuur, een gewaagd evenement georganiseerd door het Davidsfonds Lauwe. En het was meteen een schot in de roos.

Café Cultuur had als doel een harmonie te scheppen tussen mens en cultuur, recht in het hart van hun vrijetijdsbeleving: het café. Via een traject langsheen 9 centrumcafés, konden bezoekers kennis maken met verschillende culturele evenementen, die parallel met het dagelijkse leven in een café liepen.

Voorzitter Marc Spillebeen blikt alvast tevreden terug, op deze eerste editie. “Meer dan 200 deelnemers konden genieten van 49 verschillende acts, verdeeld over 9 cafés” laat hij ons fier weten.

“Een moeilijk onderwerp zoals cultuur mengen in het sociale leven van de mensen. In het café dan nog waar men gaat om te ontspannen, het was toch wel een beetje een gok. We zijn dan ook in de wolken te zien dat de respons zo enorm was en dat zowel bezoekers, zowel performers als café-uitbaters dit alles zeer positief hebben ervaren. Wat de toekomst brengt, weten we nog niet maar alle opties liggen alvast op tafel” sluit hij af.

(MC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier