Meens boEgie woEgie kunstenfestival vindt zichzelf opnieuw uit

Aan het Park Ter Walle, waar het kunstenfestival plaatsvindt, vatten de organisatoren Arne Vercamer, Cyrille Lemonnier, Stan Verstraete, Bert Desal, Stijn De Smet, Kevin Labeeuw en Catherine Christiaens post. © Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Op 21 april, de eerste zaterdag na de paasvakantie, zal in de gebouwen van de site van het Park Ter Walle de allereerste ‘nieuwe’ editie van het boEgie woEgie kunstenfestival plaatsvinden. “De allereerste nieuwe editie klinkt vreemd maar evenwel correct want twee jaar geleden hadden we al een eerste bescheiden multidisciplinair kunstenfestival onder de noemer UFO-kunstenfestival”, lacht Stijn De Smet van BoEgie woEgie.

Het UFO-kunstenfestival van 2016 smaakte naar meer maar een vervolg in 2017 kwam er jammer genoeg niet. “We vonden niet onmiddellijk een locatie toen, en we haddden te veel problemen waardoor het toen niet van de grond wou komen. Dankzij de vernieuwde polyvalente site van Park Ter Walle hebben we nu onze perfecte locatie gevonden”, zegt Stijn.

BoEgie woEgie werd drie jaar geleden op café geboren. Een groep vrienden vond dat er dringend iets met de vele leegstaande gebouwen en gezellige plekjes in de stad moest gebeuren. “Een paar pintjes en regels in onze schriftjes later was er BoEgie woEgie. Doorheen die drie jaar organiseerden we verschillende evenementen op diverse plekken in Menen. Een filmpje, een pand, een feestje, een optreden, een lezing, een boekenvoorstelling, enz… Intussen zij we met negen kernleden”, aldus Stijn.

Rijke affiche

BoEgie woEgie gaat dan ook de uitdaging aan om het Park Ter Walle aanlokkelijk en gezellig te maken en daar zal een kunstenfestival zeker en vast op zijn plaats zijn. “Samen met tal van partners zijn we erin geslaagd om opnieuw een gevarieerd programma in elkaar te boksen. Het boEgie woEgie kunstenfestival ambieert opnieuw, poëzie, muziek, beeldende kunst, dans, beeld, literatuur en architectuur”, vertelt Stijn.

Op de affiche prijken dan ook relevante namen uit verschillende strekkingen én landsdelen. “We hebben dit jaar gekozen voor een stevige line-up, zodat elk bezoeker zijn gading op ons kunstenfestival vindt. Het is een bewuste mix geworden tussen couleur locale en couleur internationale, maar ook een mix tussen gevestigde en minder gevestigde waarden”, weet Stijn.

Het festival gaat van start om 13 uur en zal ongeveer eindigen rond 4 uur. Op het programma onder andere Lettertype Collectief, Siebrand, Larissa Viaene, DJ Mikistan, Katrijn Van Bouwel, Dimitri Leue en Parrish Smith.

Doorlopend zal er beeldende kunst te zien zijn van Tom Van Ryckeghem en een schilderatelier volwassenenwerking van Dominiek Savio, alsook doorlopend architectuur van Oto Landscape Architecture en architecturale vorming van de Academie Menen”, zegt Stijn.

Traditie

Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de kassa en te verkrijgen in Kaffee Dixie, De Coulisse, Standaard Boekhandel of bij een BoEgie-woEgie-lid. “Wij denken er nu al aan om een traditie op te bouwen waarbij grote namen uit verscheidene strekkingen voor het jaarlijks kunstenfestival naar Menen afzakken. Een festival met een ontluikende ambitie een opwindende portie lef en een caleidoscopisch programma”, besluit Stijn. (NVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier