Maud Bekaert mag kunstwerk voor winnaar Prijs Brugse Socio-Culturele Raad maken

© Facebook Maud Bekaert
Redactie KW

Letterkapster geniet de voorkeur boven zeven andere kunstenaars.

Op haar algemene vergadering op dinsdagavond 2 april in theaterzaal De Biekorf zal de Brugse Socio-Culturele Raad opnieuw de winnaar van de Prijs van de Socio-Culturele Raad bekendmaken. Dit jaar is de prijs voorbehouden aan een Bruggeling die tijdens het kalenderjaar 2017 of 2018 een opmerkelijke culturele prestatie afleverde of zich gedurende meerdere jaren verdienstelijk maakte op cultureel vlak.

Naast een geldbedrag van vijfhonderd euro krijgt de winnaar een kunstwerk mee naar huis. Voor dit kunstwerk werden acht kunstenaars voorgedragen om een werk voor de Prijs van de Socio-Culturele Raad te maken. Het ging om Maud Bekaert (kalligrafie in steen), Joke Boudens (kalligrafie), Rudy Dewaele (keramiek), Veerle Fonteyne alias Zoëv (schilderen en tekenen), Rita Kyndt (keramiek en schilderwerk), Yves Leterme (kalligrafie), Claudine Tousseyn (schilderwerk) en Willy Vansieleghem (keramiek). In laatste instantie werd nog een negende kandidaat toegevoegd: Marcia De Backer (porselein).

Na een eerste stemronde, waarbij de leden voor verschillende kandidaten konden stemmen, scheidden zich drie kunstenaars af: Maud Bekaert, Marcia De Backer en Claudine Tousseyn. In de finale stemronde genoot Bekaert de voorkeur van het grootste aantal leden.

Een delegatie van de Brugse Socio-Culturele Raad zal een kunstwerk kiezen uit het aanbod van de letterkapster.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier