"Massatoerisme is op den duur nefast voor een stad"

15/06/18 om 13:00 - Bijgewerkt op 14/06/18 om 13:23

Als zoon van de gerenommeerde schilder Frank Slabbinck en broer van street-artist Stan is Sammy Slabbinck duidelijk een telg uit een creatieve, artistieke familie. Sammy zocht enige tijd naar zijn eigen plekje in die creatieve omgeving en runde onder meer een eigen kunstgalerij in de J. Suveestraat. Het uitwerken van postkaartjes en zijn voorliefde voor de vintage jaren '50-stijl leidde ertoe dat hij zich met succes ontwikkelde tot internationaal gewaardeerd 'collage-artist' en 're-animator'. Sammy Slabbinck blijft ook zijn eigen stad opvolgen en ziet op cultureel en toeristisch vlak toch heel wat dat hem niet gelukkig stemt.

Het werk van Sammy Slabbinck wordt internationaal gewaardeerd en hij krijgt opdrachten van bedrijven als Disney, Samsung en HP. Hij ontwierp de hoes voor de laatste plaat van Leonard Cohen, maar toch blijft de succesvolle Bruggeling bescheiden en met de voeten op de grond. Hij stemt gemakkelijk en zonder veel vragen toe als we hem daags voordien uitnodigen voor dit Reiegesprek én blijkt een uitgesproken en gefundeerde opinie te hebben over al wat er reilt en zeilt in zijn stad, vooral op cultureel en toeristisch vlak.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!