Markenaar Jean-Marie zoekt geluk in Hotel Römantiek

Jean-Marie Masure : "Heel tevreden dat ik heb meegedaan."
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Dertien mannen en dertien vrouwen, op zoek naar die ene speciale connectie. Markenaar Jean-Marie Masure is een van hen. Het nieuwe seizoen van Hotel Römantiek begint op donderdag 8 februari om 20.35 uur op Vier.

Een groep van 26 vrijgezellen: allemaal vijfenzestigplussers op zoek naar geluk en nieuwe liefde in hun leven. Dat zijn de ingrediënten voor het programma Hotel Römantiek op VIER. Een succesformule zo blijkt, want de commerciële zender start op 8 februari met het tweede seizoen. Net zoals vorige keer spelen Sven de Leijer, Otto-Jan Ham en Frances Lefebure cupido. Ze hebben maar één doel: zelfs de meest vergeten vlinders in de buik doen ontwaken. Een van de deelnemers is Jean-Marie Masure uit Marke, met zijn 66 meteen de jongste deelnemer. De reden om mee te doen ligt eigenlijk bij presentator Sven de Leijer.

“In een interview las ik dat hij niet meer bang was om oud te worden toen hij de senioren in de eerste reeks bezig zag. Hij vond hen vitaal, competitief en alert. Ik vond dat zo mooi gezegd en besloot me in te schrijven”, vertelt Jean-Marie. “Velen denken dat vijfenzestigplussers afgeschreven zijn. Je zou ervan opkijken hoeveel senioren nog actief en competitief zijn.” Zelf doet Jean-Marie aan fitness en lopen. “Je moet blijven bewegen.” Hij was beroepshalve treinbestuurder en is sinds 8 jaar weduwenaar.

Competitie

“Ik ben echt tevreden dat ik mee heb gedaan: een mooie streek in Portugal, warm weer en schitterende mensen. Ik heb me geamuseerd. De begeleiders en het team droegen zorg voor ons en aanzagen ons als volwassen mensen.”

“Je zou ervan opkijken hoeveel senioren er nog actief én competitief zijn”

“Niet betuttelend en absoluut geen gepamper. Een dikke pluim voor hen.” Zelf houdt Jean-Marie er mooie herinneringen aan over. “Ik heb een beperkte, selectieve vriendenkring en een grote kennissenkring. Met een van de deelnemers – 84 jaar oud – klikte het erg goed. Hij was ad rem, kon grappen vertellen en ook luisteren. We hebben elkaar sindsdien al ontmoet. Ik zou als hem willen zijn als ik 84 ben.”

Ook de proeven en wedstrijden vond Jean-Marie leuk. “Het viel op dat zelfs senioren nog durven en kunnen in ‘competitie’ gaan om een proef of spel te winnen.” Volgens Jean-Marie, die uit 800 kandidaten geselecteerd werd, doe je dit eens in je leven. “Mensen ontmoeten, samen iets buitengewoons doen en op een mooie plaats. Bijkomend was het ook interessant te zien hoe opnames verlopen en hoe alles in zijn werk gaat. Ik ben een gelukkig man.”